Απόλυτος ο Χρυσοχοΐδης: Η πορεία του Πολυτεχνείου δεν θα γίνει

224

 

Ξεκάθαρος ήταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης για το αν θα γιορταστεί η επέτειος του Πολυτεχνείου και αν θα γίνει η πορεία.

Μιλώντας στην ΕΡΤ είπε: «Το 2020 δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου, δεν γιορτάσαμε τίποτα από αυτά που μας ενώνουν, το ίδιο θα γίνει με το Πολυτεχνείο», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Είπε ακόμα ότι η αστυνομία θα είναι μέρα και νύχτα στους δρόμους και θα κάνει ελέγχους έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι τηρούνται τα μέτρα.

Κορονοϊός – Πέτσας: Δε νοείται να γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεχαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί πορεία για το Πολυτεχνείο.

Εφόσον έχουμε απαγόρευσή δε νοείται να γίνει καμιά πορεία δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφορικά με το αν θα πραγματοποιηθεί η πορεία για την Επέτειο του Πολυτεχνείου.

Είναι ζήτημα κατανόησης από τα κόμματα, αλλά πιστεύω ότι τελικά η πορεία δεν θα γίνει πρόσθεσε ο κ Πέτσας.

Ο πρωθυπουργός εξέπεμψε χθες μήνυμα ενότητας ότι πολιτική, επιστήμη και πολίτες είναι μαζί για να αντιμετωπίσουν την δύσκολη αυτή κατάσταση, είπε επίσης.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, διευκρίνισε ότι τα 800 ευρώ που θα δοθούν στις αρχές Δεκεμβρίου, θα είναι κατ’ αναλογία των ήμερων αναστολής τον Νοέμβριο. Επιπλέον, επιτρέπεται η μετακίνηση για συγκομιδή αγροτικών προϊόντων (ο ιδιοκτήτης με την επίδειξη Ε9 και ο εργαζόμενος με την επίδειξη φόρμας εργασίας).

Ο γονέας θα μπορεί να μεταφέρει με το ΙΧ το παιδί του για να καταταγεί στον στρατό.

Συμπλήρωσε, δε, ότι για αυτές τις 3 εβδομάδες δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια.