spot_img
15.6 C
Rafina
Παρασκευή, 13 Μαρτίου, 2026
spot_img

Άραχθος: Εγκεφαλικά νεκρά τα δύο παιδιά – Δωρίζουν τα όργανά τους οι γονείς – rpn

 

 

 

Ανείπωτη θλίψη προκαλεί η τραγική κατάληξη της υπόθεσης με τα δύο παιδιά που είχαν μεταφερθεί εσπευσμένα από την Άρτα στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, ύστερα από περιστατικό παρ’ ολίγον πνιγμού στον ποταμό Άραχθο.

Τα δύο παιδιά, τα οποία διασώθηκαν την ύστατη στιγμή από τα νερά του ποταμού το απόγευμα της Τετάρτης (11/6), νοσηλεύονταν διασωληνωμένα και σε κρίσιμη κατάσταση. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό σήμερα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών και το γεγονός ότι ακολούθησαν όλα τα προβλεπόμενα ιατρικά πρωτόκολλα, διαπιστώθηκε πως και τα δύο είναι εγκεφαλικά νεκρά.

Η ανακοίνωση της δυσάρεστης αυτής εξέλιξης συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Άρτας αλλά και ολόκληρη τη χώρα, καθώς η ιστορία των δύο παιδιών είχε προκαλέσει έντονη συγκίνηση και προσευχές για ένα θαύμα.

Μέσα στον ανείπωτο πόνο τους, οι γονείς του ενός εκ των δύο παιδιών πήραν μια γενναία απόφαση: συναίνεσαν στη δωρεά των οργάνων του παιδιού τους, δίνοντας ελπίδα και ζωή σε άλλους ανθρώπους που παλεύουν καθημερινά για να ζήσουν.

Η απόφαση της οικογένειας, όπως μεταδίδει το tempo24, χαρακτηρίζεται ως πράξη ύψιστης αγάπης και ανιδιοτελούς προσφοράς. Σε μια στιγμή αβάσταχτου πένθους, οι γονείς κατόρθωσαν να δουν πέρα από τον δικό τους πόνο και να προσφέρουν ελπίδα σε άλλες οικογένειες που αγωνιούν για ένα μόσχευμα.

Οι διαδικασίες για τη δωρεά οργάνων έχουν ήδη ξεκινήσει σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

Το χρονικό του περιστατικού

Τα δύο παιδιά είχαν εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις τους σε σημείο του ποταμού Άραχθου. Μετά την άμεση επέμβαση των διασωστών και τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο της Άρτας, κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή τους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Από την πρώτη στιγμή νοσηλεύτηκαν στη ΜΕΘ Παίδων σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

 

 

Αυτή την εβδομάδα

Ανανέωση με balayage στο Κομμωτήριο Πλάτων στο Πικέρμι

Το balayage παραμένει μία από τις πιο αγαπημένες τεχνικές...

Τριγλία Ραφήνας – Κρυονέρι: Όλοι στο γήπεδο την Κυριακή

Σημαντικό παιχνίδι δίνει η Τριγλία Ραφήνας την Κυριακή 15...

Τα ζώδια σήμερα, Παρασκευή 13/3

Αναλυτικά τα ζώδια σήμερα, Παρασκευή 13/3 Αγαπητέ μου Κριέ, η...

ΝΕΑ

Ανανέωση με balayage στο Κομμωτήριο Πλάτων στο Πικέρμι

Το balayage παραμένει μία από τις πιο αγαπημένες τεχνικές...

Τριγλία Ραφήνας – Κρυονέρι: Όλοι στο γήπεδο την Κυριακή

Σημαντικό παιχνίδι δίνει η Τριγλία Ραφήνας την Κυριακή 15...

Τα ζώδια σήμερα, Παρασκευή 13/3

Αναλυτικά τα ζώδια σήμερα, Παρασκευή 13/3 Αγαπητέ μου Κριέ, η...

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονική επίθεση στον 20χρονο στην Καλαμαριά

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονική επίθεση στον 20χρονο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης εξασφάλισε το ΕΡΤnews. Στα...

Αρτέμιδα: Σοβαρό τροχαίο στη λεωφόρο Βραυρώνος – Δύο τραυματίες 19 ετών

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το βράδυ στη λεωφόρο...

RPN.GR