spot_img
13.4 C
Rafina
Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Άρειος Πάγος: Η άπιστη σύζυγος δικαιούται μικρότερη διατροφή

 

 

 

Με απίστευτη απόφαση έλαβε ο Άρειος Πάγος, και αφορά σε όσες γυναίκες απάτησαν τον σύζυγό τους, χώρισαν και πρέπει τώρα να λάβουν τη διατροφή που τούς αναλογεί για τα ανήλικα παιδιά τους.

Με λίγα λόγια, άνοιξε ο δρόμος για την καταβολή μικρότερης διατροφής που αιτείται πρώην σύζυγος που έχει απατήσει για τον/την ίδια και όχι για λογαριασμό των ανήλικων τέκνων. 

Το Ανώτατο Δικαστήριο με απόφαση που δεν έχει τελεσιδικήσει έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς άνδρα που κλήθηκε να πληρώνει διατροφή αλλά η σύζυγός του τον απατούσε κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Φοίβο Στρουγγάρη, αρχικά πρέπει να γίνει δικαστήριο για το διαζύγιο στο οποίο θα υπάρξει αμετάκλητη απόφαση πως υπήρξε απιστία από τον έναν σύζυγο και στη συνέχεια ακολουθεί το δικαστήριο για τη διατροφή που λαμβάνεται υπόψιν η πρώτη απόφαση.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία η οποία δεν επηρεάζει ωστόσο την απόφαση για επιμέλεια των ανήλικων τέκνων. 

Ο/η σύζυγος μπορεί να αιτηθεί διατροφή λόγω αρρώστιας, αδυναμίας εργασίας ή ηθικού καθήκοντος του/της πρώην συζύγου, ωστόσο η απιστία περιορίζει το αίτημα στο δικαστήριο και επιδικάζεται μικρότερο πλέον ποσό.

Όσον αφορά τη διατροφή για τα ανήλικα τέκνα αφορά άλλη διαδικασία και δεν σχετίζεται με τη διατροφή στον/στην σύζυγο.

Αυτή την εβδομάδα

Συνελήφθη μπασκετμπολίστας της Α2: Μπήκε μεθυσμένος στις γραμμές του τρένου στην Ιερά Οδό και οδήγησε για 300 μέτρα – rpn

Χειροπέδες σε 28χρονο Αμερικανό μπασκετμπολίστα της Α2 κατηγορίας πέρασαν...

Αρτέμιδα: Σπίτι κάηκε από πυρκαγιά – rpn

Πυρκαγιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες της σημερινής ημέρας σε...

Ε9: Τελευταία μέρα διορθώσεων και αλλαγών για το 2025

Προθεσμία έως σήμερα, 31 Ιανουαρίου, έχουν οι φορολογούμενοι για...

ΝΕΑ

Αρτέμιδα: Σπίτι κάηκε από πυρκαγιά – rpn

Πυρκαγιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες της σημερινής ημέρας σε...

Ε9: Τελευταία μέρα διορθώσεων και αλλαγών για το 2025

Προθεσμία έως σήμερα, 31 Ιανουαρίου, έχουν οι φορολογούμενοι για...

Στο εξωτερικό η 16χρονη Λόρα όταν ενημερώθηκε η Αστυνομία για την εξαφάνιση

Στο εξωτερικό είχε διαφύγει η 16χρονη Λόρα όταν ενημερώθηκε...

RPN.GR