spot_img
7 C
Rafina
Τρίτη, 20 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

“Αρκετά”: Η Ένωση των Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Ραφήνας Πικερμίου, καταγγέλλει αιφνιδιασμό, ειρωνεία και απαξίωση

 

 

 

Η αιφνίδια απόφαση να κλείσει ξανά η οδός Βασιλέως Γεωργίου άναψε φωτιές στην τοπική αγορά, προκαλώντας σκληρή και στοχευμένη αντίδραση της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών & Εμπόρων Ραφήνας – Πικερμίου. Με δελτίο τύπου που δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας, η Ένωση καταγγέλλει προχειρότητα, αδιαφάνεια, ασυνέπεια και το πιο ανησυχητικό θεσμικά απαράδεκτη στάση από τη δημοτική αρχή.

Οι επαγγελματίες δηλώνουν πλέον σε κατάσταση οριακής αγανάκτησης, μιλούν για κοροϊδία, για πλήρη έλλειψη σεβασμού και για αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην τους, τη στιγμή που οι επιχειρήσεις τους ήδη παλεύουν να σταθούν όρθιες. Και προειδοποιούν, αν δεν ανακληθεί άμεσα η απόφαση και δεν υπάρξει έγκυρη, γραπτή ενημέρωση για το έργο, είναι έτοιμοι να κινηθούν με κάθε νόμιμο μέσο για την προστασία των μελών τους.

Το δελτίο τύπου:

ΘΕΜΑ: Επίσημη διαμαρτυρία για την αιφνίδια και αδικαιολόγητη απόφαση κλεισίματος της οδού Βασιλέως Γεωργίου

Αξιότιμοι κύριοι,

Η Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών & Εμπόρων Ραφήνας – Πικερμίου εκφράζει την έντονη αγανάκτησή της για την αιφνιδιαστική και πλήρως ατεκμηρίωτη απόφαση να κλείσει η οδός Βασιλέως Γεωργίου από αύριο το πρωί και για τουλάχιστον δέκα ημέρες, παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις που είχαμε λάβει ότι οποιαδήποτε τέτοια εργασία θα μεταφερόταν στη νέα χρονιά.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό το γεγονός ότι «ανακάλυψαν ξαφνικά» ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα αποχέτευσης σε τμήμα της οδού, τη στιγμή που το ζήτημα είχε ήδη επισημανθεί ξεκάθαρα από την  Ένωση μας.

Η προχειρότητα στον σχεδιασμό και η έλλειψη συντονισμού δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μετακυλύεται, για ακόμη μια φορά, στις επιχειρήσεις που προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον.

Ακόμη πιο απαράδεκτη θεωρούμε τη στάση της Δημάρχου κατά την επικοινωνία που είχαμε σήμερα, η οποία, αντί να δώσει λύση ή έστω μια θεσμικά ορθή απάντηση, μας παρακίνησε ειρωνικά να «μπούμε μπροστά στις μπουλντόζες για να σταματήσουμε το έργο» και στη συνέχεια μας έκλεισε το τηλέφωνο.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι μόνο απρεπείς· είναι θεσμικά ανεπίτρεπτες και προσβάλλουν τόσο τον φορέα μας όσο και όλους τους επαγγελματίες της πόλης.

Ζητούμε:

Άμεση ανάκληση της απόφασης για κλείσιμο της οδού.

Επίσημη, γραπτή ενημέρωση για το πραγματικό στάδιο του έργου, τους λόγους της καθυστέρησης και τον ακριβή προγραμματισμό.

Δέσμευση ότι δεν θα ληφθεί καμία απόφαση ερήμην των επαγγελματιών, ειδικά όταν επηρεάζει άμεσα τη λειτουργία τους.

Αποκατάσταση της θεσμικής τάξης και σεβασμού στην επικοινωνία με τους εκπροσώπους μας.

Η Ένωσή μας έχει επιδείξει υπομονή, κατανόηση και διάθεση συνεργασίας επί μήνες.

Όμως η συνεχής απαξίωση, η έλλειψη ενημέρωσης και ο επιπόλαιος σχεδιασμός που πλήττει ευθέως την τοπική αγορά δεν μπορούν πλέον να γίνουν ανεκτά.

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας.

Σε διαφορετική περίπτωση, επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο μέσο προστασίας των μελών μας και των επιχειρήσεών τους.

Με εκτίμηση,

Η Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών & Εμπόρων Ραφήνας – Πικερμίου

Η ένταση ανεβαίνει και αυτή τη φορά, οι επαγγελματίες δείχνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω.

Αυτή την εβδομάδα

Απειλή για βόμβα στον Real FM – Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο Μαρούσι – rpn

Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στα γραφεία του ομίλου Real...

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις μεταβολές στο Ε9 – ΕΝΦΙΑ του 2027 – τι να προσέξουμε

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων άνοιξε,...

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Εκτίμηση ψήφου – Αγροτικές κινητοποιήσεις – υπό ίδρυση νέα κόμματα

Στο 30,2% ανέρχεται η εκτίμηση ψήφου για τη Νέα...

Με ανέμους μέχρι και 10 μποφόρ ξεκινά το κύμα κακοκαιρίας!

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική...

Τραμπ: Οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα αντισταθούν πολύ για τη Γροιλανδία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι είχε μια «πολύ καλή»...

ΝΕΑ

Απειλή για βόμβα στον Real FM – Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο Μαρούσι – rpn

Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στα γραφεία του ομίλου Real...

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις μεταβολές στο Ε9 – ΕΝΦΙΑ του 2027 – τι να προσέξουμε

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων άνοιξε,...

Με ανέμους μέχρι και 10 μποφόρ ξεκινά το κύμα κακοκαιρίας!

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική...

Τραμπ: Οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα αντισταθούν πολύ για τη Γροιλανδία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι είχε μια «πολύ καλή»...

Μαρία Καρυστιανού: Σάλος από τις δηλώσεις για τις αμβλώσεις

Η ίδια φέρεται να πιστεύει ότι η άσκηση της...

RPN.GR