spot_img
28.4 C
Rafina
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, 2026
spot_img

Αρτέμιδα: Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας 850.000 ευρώ ξεκινά η μελέτη αποχέτευσης

 

 

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους περίπου 850.000 ευρώ ξεκινά η εκπόνηση της μελέτης αποχέτευσης αστικών λυμάτων Νότιας Αρτέμιδας

Γ. Πατούλης: « Συμβάλλουμε έμπρακτα στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην προάσπιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών, με κρίσιμα  έργα που έχουν ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο»

Το «πράσινο» φως για την εκπόνηση της μελέτης αποχέτευσης αστικών λυμάτων Νότιας Αρτέμιδας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, ύψους περίπου 850.000 ευρώ, δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και του Δημάρχου Σπάτων-Αρτέμιδας Δ. Μάρκου.

 

Σκοπός της μελέτης είναι η ολοκλήρωση των μελετών συλλογής και μεταφοράς των λυμάτων της Δημοτικής Ενότητας Αρτέμιδας, ώστε να καταστούν ώριμα και κατασκευάσιμα τα έργα, με την υλοποίηση των οποίων αναμένεται η αποτροπή της μόλυνσης των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων, καθώς και του παράκτιου περιβάλλοντος. 

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, προβλέπονται υδραυλικές μελέτες εσωτερικών δικτύων διαλογής, μελέτες αντλιοστασίων, ακαθάρτων και αγωγών μεταφοράς αλλά και μελέτες τοπογραφικές και γεωτεχνικές.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει σχετικά: 

«Συμβάλλουμε έμπρακτα στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην προάσπιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών, με κρίσιμα  έργα που έχουν ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο. Τα περιβαλλοντικά ζητήματα και τα θέματα που σχετίζονται με την προάσπιση της δημόσιας υγείας, είναι στην κορυφή της ατζέντας μας. Η Περιφέρεια Αττικής θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια αξιοποιώντας, αποτελεσματικά, όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεση της, καθώς και διαδημοτικές συνεργασίες και συνέργειες, προς την κατεύθυνση αυτή».

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

 

Αυτή την εβδομάδα

Γιώργος Μαζωνάκης: «Λαϊκή αγρυπνία» την Κυριακή στη Νίκαια – Η ανακοίνωση της οικογένειας

Σε «λαϊκή αγρυπνία» θα τεθεί την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου...

Αποκλειστική συνέντευξη – Δήμητρα Τσεβά (βίντεο): Η γραμμή 314 φέρνει την αστική συγκοινωνία στην «καρδιά» της Ραφήνας

Μια σημαντική αλλαγή στον συγκοινωνιακό χάρτη της Ραφήνας ανακοίνωσε,...

Ανάβυσσος: Σε κρίσιμη κατάσταση 4χρονος στο «Αγία Σοφία» – Τραυματίστηκε σε πισίνα ξενοδοχείου

Σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία...

Αύριο η μεγάλη Ημέρα Ποδηλάτου στο Πάρκο Καραμανλή

Αύριο η μεγάλη γιορτή για τα παιδιά, την οδική...

Ακίνητα: Στον «πάγο» έως το 2030 ΦΠΑ και φόρος υπεραξίας

Παράταση έως το τέλος του 2030 λαμβάνουν βασικά φορολογικά...

ΝΕΑ

Αύριο η μεγάλη Ημέρα Ποδηλάτου στο Πάρκο Καραμανλή

Αύριο η μεγάλη γιορτή για τα παιδιά, την οδική...

Ακίνητα: Στον «πάγο» έως το 2030 ΦΠΑ και φόρος υπεραξίας

Παράταση έως το τέλος του 2030 λαμβάνουν βασικά φορολογικά...

Σέρρες: Ποιος είναι ο βαρυποινίτης που απέδρασε από το νοσοκομείο

Βαρύ ποινικό παρελθόν αποδίδεται στον 40χρονο κρατούμενο αλβανικής καταγωγής,...

Πλήρης Ανακαίνιση Σπιτιού: Πότε Αξίζει και Ποιοι Παράγοντες Επηρεάζουν το Κόστος

Ένα σπίτι που έχει κατασκευαστεί πριν από αρκετές δεκαετίες...

Καιρός: Φθινοπωρινή μεταβολή με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει σταδιακά το σκηνικό του καιρού από σήμερα, Σάββατο...

RPN.GR