Ασυνείδητοι έκοψαν κορφές πεύκων του δάσους της οδού Ποσειδώνος πίσω από τις Μαρίκες!

311

Μια δυσάρεστη έκπληξη μας περίμενε εχθές το βράδυ. Στη δασική δημόσια έκταση πίσω από την παραλία Μαρίκες και συγκεκριμένα στο ύψος της Ποσειδώνος 12, κάποιοι ασυνείδητοι έκοψαν κορφές πεύκων από τον κορμό τους. Αυτό για ότι απέμεινε από τα πεύκα σημαίνει ότι δε θα μεγαλώσουν πια σε ύψος αλλά μόνο χαμηλά, κοντά στο έδαφος. Και σε κάνα δυο χρόνια αυτοί που τα κατέστρεψαν θα διαμαρτύρονται ότι είναι επικίνδυνα για φωτιά, θα αιτηθούν στο Δήμο και στο Δασαρχείο την κοπή τους, στη συνέχεια θα πρέπει να ικανοποιηθεί το αίτημα των αγανακτισμένων κατοίκων και τα δεντράκια θα γίνουν καυσόξυλα. 
Το σταδιακό πετσόκομμα των πεύκων μέχρι που να μείνει ο κορμός και να νεκρωθεί το δέντρο είναι γνωστή τακτική, είτε γίνεται για να μην ψηλώνουν και κόβουν τη θέα, είτε επειδή ο τελικός στόχος είναι η κοπή του πεύκου που για κάποιο λόγο «ενοχλεί».
Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται τέτοια βάναυσα φαινόμενα στο συγκεκριμένο δάσος. Αυτό που οι ασυνείδητοι δεν καταλαβαίνουν είναι ότι καταστρέφοντας το δάσος της Ποσειδώνος, εκτός της ομορφιάς και του οξυγόνου που θα στερηθούν, διατρέχουν κι άλλους κινδύνους. Όπως αντί για πράσινο και δάσος, να βλέπουν από τα μπαλκόνια τους άσφαλτο, τσιμέντο και κάθε είδους κατασκευές, «υποδομές» όπως λέγονται. Αντί για ένα σπάνιο οικοσύστημα με πουλιά και αλεπούδες, να «απολαμβάνουν» καυσαέρια, μανούβρες και κορναρίσματα αυτοκινήτων.
Τότε βέβαια θα ψάχνουν το σύλλογο και θα τον κατηγορούν που δεν κατάφερε να αποτρέψει την καταστροφή. Τότε όμως θα είναι πολύ αργά, ενώ τώρα ακόμη μπορούμε να φροντίσουμε και να προστατέψουμε αυτό το μοναδικό δάσος δίπλα στο οποίο έχουμε την τύχη να ζούμε.
Όποιος είδε ή γνωρίζει κάτι από το έγκλημα, παρακαλούμε να επικοινωνήσει με το Σύλλογο στο nireasrafinas@gmail.com . Και φυσικά καλό είναι να γνωρίζουμε όλοι ότι σε περίπτωση που δούμε ανάλογο φαινόμενο σε δημόσιο ή και ιδιωτικό χώρο, τους ζητάμε να σταματήσουν αμέσως και καλούμε κατευθείαν την αστυνομία γιατί το αδίκημα πάει αυτόφωρο. Για το συγκεκριμένο περιστατικό, θα κληθεί άμεσα το δασαρχείο από μέλη του συλλόγου μας, ώστε να προκύψει ένα πόρισμα για τις καταστροφικές ενέργειες των ασυνείδητων.
Εξωραϊστικός Σύλλογος «ΝΗΡΕΑΣ»
31/5/2019