Αττική : Μεγάλη πυρκαγιά στον Υμηττό και αντίστοιχη κινητοποίηση!

530

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τη Δευτέρα 12 Αυγ. 2019 στις 03.18 το πρωί σε δασική έκταση στην Παιανία Αττικής. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 68 πυροσβέστες με 18 οχήματα και συνολικά μέχρι τώρα 07.30 έχουν διατεθεί για τη κατάσβεσή της : 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα, 5 Α/Φ, 5 Ε/Π, 1 Ε/Π ως συντονιστικό , 2 Ε/Π του Ε.Σ. και δύο μηχανήματα “έργων” του Στρατού με το ανάλογο προσωπικό.

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δασική έκταση, πλησίον της οδού Σερρών, στην Παιανία, και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Από την πρώτη στιγμή διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την Aστυνομία στην οδό Ιονίου, ενώ λίγο αργότερα διακόπηκε επίσης η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στη λεωφόρο Κατεχάκη, από το ύψος της οδού Πίνδου έως και Σακέτα, καθώς και στην Αττική Οδό, στο ύψος της εξόδου για Καισαριανή.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δασική έκταση, πλησίον της οδού Σερρών, στην Παιανία, και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Από την πρώτη στιγμή διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία στην οδό Ιονίου, ενώ λίγο αργότερα διακόπηκε επίσης η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στη λεωφόρο Κατεχάκη, από το ύψος της οδού Πίνδου έως και Σακέτα, καθώς και στην Αττική Οδό, στο ύψος της εξόδου για Καισαριανή. Περίπου στις 07:30 η κυκλοφορία επετράπη κανονικά ξανά.

Στιγμιότυπο από την φωτιά στον Υμηττό
Καπνός στις κεραίες του Υμηττού

Οι φλόγες και οι καπνοί έφτασαν κοντά στις κεραίες του Υμηττού
Κάηκαν δύο σπίτια
Από τη φωτιά στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε κάηκαν δύο σπίτια. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει αναφερθεί ότι έχουν καεί δύο σπίτια και έχουν προκληθεί ζημιές εξωτερικά σε άλλα δύο.

Από την φωτιά στην περιοχή κάηκαν δύο σπίτια

Από την φωτιά στην περιοχή κάηκαν δύο σπίτια

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται αυτή την ώρα στο να μην φτάσει η πυρκαγιά στο δάσος Καισαριανής και εκεί κάνουν συνεχώς ρίψεις τα εναέρια μέσα σε συνδυασμό με τις επιχειρήσεις των ισχυρότατων επίγειων δυνάμεων.και εκεί κάνουν συνεχώς ρίψεις τα εναέρια μέσα

Διαβάστε ακόμα