spot_img
14.4 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Αττική οδός: Γιατί ο εισαγγελέας επέβαλε φυλάκιση 10 μηνών σε οδηγό φορτηγού – Πρόστιμο 2.365 ευρώ – rpn

 

 

Ένα περιστατικό που αποτυπώνει την επικίνδυνη πραγματικότητα της ελληνικής οδικής κουλτούρας εκτυλίχθηκε πρόσφατα στην Αττική Οδό. Ένας 57χρονος οδηγός φορτηγού συνελήφθη να κινείται με τρόπο που θύμιζε περισσότερο ρωσική ρουλέτα παρά υπεύθυνη οδήγηση.

Ο άνδρας εντοπίστηκε στα διόδια Κηφισίας, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, να οδηγεί όχημα μεταφοράς αδρανών υλικών χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης και με έξι από τα δώδεκα ελαστικά του σε κατάσταση πλήρους φθοράς. Το φορτηγό προερχόταν από το εργοτάξιο του μετρό Κατεχάκη και μετέφερε υλικά που, αν διαρρέαν, θα μπορούσαν να προκαλέσουν αλυσιδωτά ατυχήματα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο οδηγός είχε ήδη τιμωρηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα για μη χρήση ζώνης ασφαλείας — με προσωρινή αφαίρεση της άδειάς του. Παρ’ όλα αυτά, συνέχισε να οδηγεί, γράφοντας στα παλιά του τα λάστιχα (κυριολεκτικά) κάθε κανόνα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η Τροχαία Αττικής Οδού κατέγραψε τρεις παραβάσεις συνολικού προστίμου 2.365 ευρώ, ενώ προχώρησε σε αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για 395 ημέρες και των στοιχείων κυκλοφορίας για 90 ημέρες. Ο οδηγός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος, μετά την απολογία του, επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή.

Η ποινή δεν είναι τυπική γραφειοκρατική πράξη· είναι ένα σαφές μήνυμα. Οι αρχές δείχνουν πλέον μηδενική ανοχή απέναντι σε επικίνδυνες συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τον ίδιο τον οδηγό, αλλά και δεκάδες άλλους. Η υπόθεση αυτή υπενθυμίζει πως το πρόβλημα της οδικής ασφάλειας δεν είναι μόνο θέμα υποδομών ή νομοθεσίας, αλλά κυρίως νοοτροπίας.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να καταγράφει υψηλούς δείκτες τροχαίων ατυχημάτων, παρά τις συνεχείς εκστρατείες ενημέρωσης. Και κάθε φορά που ένας οδηγός επιλέγει να αγνοήσει τον ΚΟΚ, δεν παρανομεί απλώς — παίζει με τις ζωές όλων μας.

Η φυλάκιση των δέκα μηνών ίσως μοιάζει μικρή ποινή για μια τόσο μεγάλη ανευθυνότητα, όμως στέλνει το μήνυμα πως το “έλα μωρέ, δε βαριέσαι” δεν είναι πλέον αποδεκτό στους ελληνικούς δρόμους. Το κράτος δείχνει διάθεση να επιβάλει κανόνες εκεί όπου η κοινή λογική θα έπρεπε να αρκεί.

 

ΠΗΓΗ:newsauto.gr

Αυτή την εβδομάδα

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

Χρήματα; Ποιο πορτοφόλι; Η Gen Z ζει μόνο με το κινητό

Η γενιά που μεγάλωσε με το smartphone στο χέρι...

Αυτές οι δύο τροφές είναι οι πιο απολαυστικές «ασπίδες» για την καρδιά

Κάθεστε πολλές ώρες και θέλετε να προστατεύσετε την καρδιά...

RPN.GR