spot_img
5.9 C
Rafina
Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Αυτή την ώρα το τελευταίο αντίο στη διάσημη σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη

 

 

 

Το αστέρι της Σοφίας Κοκοσαλάκη έλαμψε πολύ και γρήγορα αλλά ήταν… γραφτό να φύγει νωρίς… Η διάσημη Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας έφυγε από τη ζωή μόλις στα 47 της χρόνια μετά από μάχη με τον καρκίνο γεμίζοντας απέραντη θλίψη τους δικούς της ανθρώπους και αφήνοντας φτωχότερο τον κόσμο της μόδας.

Συντετριμμένη η μητέρα της Σοφίας Στέλλα

Αυτή την ώρα τελείται η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας στην Πολιτεία της Κηφισιάς ενώ θα ακολουθήσει η ταφή της στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου. Λίγο πριν τις 12 άρχισαν να έρχονται προσωπικότητες από τον κόσμο της μόδας αλλά και τον επιχειρηματικό κόσμο προκειμένου να χαιρετήσουν για πάντα την μεγάλη μας σχεδιάστρια που έφυγε τόσο νωρίς, αλλά άφησε μεγάλο έργο

Χρυσή Βαρδινογιάννη
Ο σχεδιαστής μόδας Βρεττός Βρεττάκος
Έλενα Μακρή
Γιάννης Τσεκλένης
Άλκηστις Πρίνου

Ποια ήταν η σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη

Η Σοφία Κοκοσαλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972 και σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η καταγωγή της ήταν από την Κρήτη, και συγκεκριμένα από το χωριό Ρούστικα Ρεθύμνου, το οποίο αγαπούσε πολύ. Μάλιστα, εκεί είχε παρουσιάσει και κολεξιόν της. Σε ηλικία 24 ετών έγινε δεκτή στο Κεντρικό Κολλέγιο Τεχνών και Διακόσμησης Αγίου Μαρτίνου (Central Saint Martins College of Art and Design) του Λονδίνου από όπου αποφοίτησε το 1998. Στη σχολή μια καθηγήτρια την παρότρυνε να κοιτάξει μέσα της και να βρει τις δικές της εικόνες.

Αργότερα, παράλληλα με την ανάπτυξη του δικού της οίκου, ανέλαβε σε διαφορετικές περιόδους την «προχωρημένη» ιταλική Diesel Black Gold, αλλά και την αναβίωση του ιστορικού γαλλικού οίκου Vionnet.

Ενδιάμεσα είχε συνεργαστεί με το ελληνικό περιοδικό Γυναίκα σε θέματα μόδας ενώ ήδη δημιουργίες της πωλούνταν καταστήματα μόδας της Ελλάδας. Το 1999 παρουσίασε την πρώτη της συλλογή για άντρες και γυναίκες.

Το 2002 έλαβε το βραβείο του περιοδικού ELLE, και την ίδια χρονιά της ανατέθηκε ο σχεδιασμός των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Το 2004 κέρδισε το βραβείο New Generation Designer.

Η Σοφία Κοκοσαλάκη είχε αναπτύξει κατά καιρούς και φιλανθρωπική δράση, όπως μια συλλογή βραχιολιών που κυκλοφόρησαν αποκλειστικά από τα ΕΛΤΑ για τους σκοπούς του ιδρύματος IFG και διατέθηκαν για την αγορά εξοπλισμού για παιδιατρικές μονάδες του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Το 2015 είχε σχεδιάσει τις στολές της Aegean Airlines και το 2004 τα κοστούμια των πάνω από 6.000 ατόμων που πήραν μέρος στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, μεταξύ των οποίων και η Μπιόρκ.

Αυτή την εβδομάδα

Η Αθλητική Ένωση Πικερμίου ανακοινώνει την επιστροφή του Μουράτη Κούσουλα στο ρόστερ της ομάδας – rpn

Ο πολύπειρος γκαρντ, με πολυετή παρουσία στα εθνικά πρωταθλήματα,...

Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Προβαλίνθου: Εκπαίδευση διάσωσης τραυματισμένου ανθρώπου σε Δύσβατο Πεδίο – rpn

Εκπαίδευση διάσωσης τραυματισμένου ανθρώπου σε Δύσβατο Πεδίο Τη Παρασκευή 09.01.2026...

Πικέρμι: Πετρέλαιο θέρμανσης στο πρατήριο AEGEAN Γιάννης Ρήγος – Ζεσταθείτε οικονομικά και με ασφάλεια! – RPN

Πρατήριο AEGEAN Γιάννης Ρήγος – Πετρέλαιο θέρμανσης στην καλύτερη...

Ραφήνα: Οι Σύλλογοι του Νέου Βουτζά έκοψαν τις βασιλόπιτες μετά μουσικής – rpn

Για μια ακόμη φορά, το βράδυ της Κυριακής 11...

Μπεν Χότζες: «Δεν πρόκειται να δούμε μια στρατιωτική εισβολή στη Γροιλανδία»

Παρότι δεν εκτιμά ότι οι ΗΠΑ θα προβούν σε...

ΝΕΑ

Πούτιν, Σι και Τραμπ χωρίζουν τον κόσμο στα τρία

Παραμονή των Φώτων για εμάς, των Χριστουγέννων για τους...

Σε ποιες περιοχές θα μείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας

Πολικές θερμοκρασίας επικρατούν σε αρκετές περιοχές της χώρας και...

RPN.GR