Αυτή την ώρα το τελευταίο αντίο στη διάσημη σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη

405

Το αστέρι της Σοφίας Κοκοσαλάκη έλαμψε πολύ και γρήγορα αλλά ήταν… γραφτό να φύγει νωρίς… Η διάσημη Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας έφυγε από τη ζωή μόλις στα 47 της χρόνια μετά από μάχη με τον καρκίνο γεμίζοντας απέραντη θλίψη τους δικούς της ανθρώπους και αφήνοντας φτωχότερο τον κόσμο της μόδας.

Συντετριμμένη η μητέρα της Σοφίας Στέλλα

Αυτή την ώρα τελείται η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας στην Πολιτεία της Κηφισιάς ενώ θα ακολουθήσει η ταφή της στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου. Λίγο πριν τις 12 άρχισαν να έρχονται προσωπικότητες από τον κόσμο της μόδας αλλά και τον επιχειρηματικό κόσμο προκειμένου να χαιρετήσουν για πάντα την μεγάλη μας σχεδιάστρια που έφυγε τόσο νωρίς, αλλά άφησε μεγάλο έργο

Χρυσή Βαρδινογιάννη
Ο σχεδιαστής μόδας Βρεττός Βρεττάκος
Έλενα Μακρή
Γιάννης Τσεκλένης
Άλκηστις Πρίνου

Ποια ήταν η σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη

Η Σοφία Κοκοσαλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972 και σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η καταγωγή της ήταν από την Κρήτη, και συγκεκριμένα από το χωριό Ρούστικα Ρεθύμνου, το οποίο αγαπούσε πολύ. Μάλιστα, εκεί είχε παρουσιάσει και κολεξιόν της. Σε ηλικία 24 ετών έγινε δεκτή στο Κεντρικό Κολλέγιο Τεχνών και Διακόσμησης Αγίου Μαρτίνου (Central Saint Martins College of Art and Design) του Λονδίνου από όπου αποφοίτησε το 1998. Στη σχολή μια καθηγήτρια την παρότρυνε να κοιτάξει μέσα της και να βρει τις δικές της εικόνες.

Αργότερα, παράλληλα με την ανάπτυξη του δικού της οίκου, ανέλαβε σε διαφορετικές περιόδους την «προχωρημένη» ιταλική Diesel Black Gold, αλλά και την αναβίωση του ιστορικού γαλλικού οίκου Vionnet.

Ενδιάμεσα είχε συνεργαστεί με το ελληνικό περιοδικό Γυναίκα σε θέματα μόδας ενώ ήδη δημιουργίες της πωλούνταν καταστήματα μόδας της Ελλάδας. Το 1999 παρουσίασε την πρώτη της συλλογή για άντρες και γυναίκες.

Το 2002 έλαβε το βραβείο του περιοδικού ELLE, και την ίδια χρονιά της ανατέθηκε ο σχεδιασμός των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Το 2004 κέρδισε το βραβείο New Generation Designer.

Η Σοφία Κοκοσαλάκη είχε αναπτύξει κατά καιρούς και φιλανθρωπική δράση, όπως μια συλλογή βραχιολιών που κυκλοφόρησαν αποκλειστικά από τα ΕΛΤΑ για τους σκοπούς του ιδρύματος IFG και διατέθηκαν για την αγορά εξοπλισμού για παιδιατρικές μονάδες του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Το 2015 είχε σχεδιάσει τις στολές της Aegean Airlines και το 2004 τα κοστούμια των πάνω από 6.000 ατόμων που πήραν μέρος στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, μεταξύ των οποίων και η Μπιόρκ.