Αυτό είναι το δεύτερο ηλεκτρικό λεωφορείο της Αθήνας:Ξεκινά αύριο πιλοτική λειτουργία(δρομολόγιο)

445

Το συνολικό εγχείρημα, εντάσσεται στο πλαίσιο της εξαγγελίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, περί προμήθειας ηλεκτρικών λεωφορείων, στις επόμενες προκηρύξεις διαγωνισμού.

Και επειδή, δεν μπορούν και δεν πρέπει να αγοραστεί «γουρούνι στο σακί», όπως λέει ο λαός μας, απέστειλε πρόσκληση ενδιαφέροντος για δοκιμαστική λειτουργία, στην οποία πρόσκληση ανταποκρίθηκαν τρεις εταιρείες (δύο κινεζικές και μια ευρωπαϊκή).

Από αύριο, λοιπόν, 21 Οκτωβρίου, θα μπει σε δοκιμαστική κυκλοφορία από την Ο.ΣΥ. Α.Ε., αυτή τη φορά σε πραγματικές συνθήκες, με την μεταφορά επιβατών, το κινεζικό, ηλεκτρικό λεωφορείο YUTONG U12.

Το εν λόγω demo bus έχει μήκος 12 μέτρα, 3 διπλές πόρτες, είναι μοντέλο χαμηλού δαπέδου χωρίς σκαλοπάτια εισόδου, διαθέτει ράμπα για ΑμΕΑ και η χωρητικότητά του σε επιβάτες, είναι 27 καθήμενοι, 46 όρθιοι, 1 ΑμΕΑ.

Ο κινητήρας αποδίδει 350kW, με ροπή 1200Νm, φέρει σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα HSA, εμπρόσθιες κάμερες για αποφυγή σύγκρουσης και σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας. Η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 350 kWh, ενώ διαθέτει θύρες φόρτισης USB για τους επιβάτες.

=======================================================

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

=======================================================

Επιπλέον, το όχημα είναι εξοπλισμένο με το σύστημα τηλεματικής Yutong V+, που ενημερώνει ανά πάσα στιγμή για τις συνθήκες του λεωφορείου και βοηθά στην αύξηση της απόδοσης διαχείρισης, στη μείωση του κόστους συντήρησης και στην βελτίωση της ασφάλειας.

Στο επόμενο διάστημα, αναμένεται η δοκιμαστική κυκλοφορία ενός ακόμη ηλεκτρικού λεωφορείου ευρωπαϊκής τεχνολογίας.

Το λεωφορείο αύριο θα εκτελέσει γραμμή μικρού μήκους εντός του κέντρου της Αθήνας και θα ξεκινήσει από το αμαξοστάσιο της Ο.ΣΥ. Α.Ε. στις 09:00. Το δρομολόγιό του έχει ως εξής:

Εξοδος από Α/Σ Ρουφ προς Ομόνοια (Σταδίου)
Ομόνοια ―-> Κλαυθμώνος
Κλαυθμώνος ―-> Σύνταγμα
Σύνταγμα ―-> Φιλελλήνων
Φιλελλήνων ―-> Συγγρού
Συγγρού ―-> Αγ. Φωτεινή
Αγ. Φωτεινή ―-> Κολυμβητήριο
Κολυμβητήριο ―-> Αγ. Βύρωνος
Αγ. Βύρωνος ―-> Σύνταγμα
Σύνταγμα ―-> Ακαδημία
Ακαδημία ―-> Ρεξ