spot_img
30.1 C
Rafina
Τρίτη, 2 Ιουνίου, 2026
spot_img

Αυτοκίνητο έπεσε σε τρύπα έργων σε δρόμο της Νέας Μάκρης – «δεν είναι έργα, είναι μέρος του σκηνικού για την ταινία του Μπράντ Πιτ»

 

 

 

Η Νέα Μάκρη, που τις τελευταίες ημέρες παίζει παντού λόγω των γυρισμάτων ταινίας με τον Μπράντ Πιτ, βρέθηκε ξανά στην επικαιρότητα — όχι για το σινεμά, αλλά για μια τρύπα. Κυριολεκτικά.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε στενό δρόμο κάθετο στη Λεωφόρο Μαραθώνος, όταν οδηγός τρίθυρου Volkswagen Golf 4ης γενιάς είδε το μπροστά δεξί μέρος του αυτοκινήτου του να «εξαφανίζεται» μέσα σε χαντάκι που είχε ανοιχτεί στο οδόστρωμα λόγω έργων.

Σύμφωνα με ανάρτηση στη σελίδα «I love Marathon» στο Facebook, στο σημείο δεν υπήρχε καμία προειδοποιητική σήμανση. Ούτε κορδέλα, ούτε κώνος, ούτε ένα πρόχειρο «πρόσεχε». Τίποτα. Αποτέλεσμα; Το γερμανικό hatchback βρέθηκε με τον τροχό στον αέρα και τον οδηγό να αναρωτιέται αν βρίσκεται σε δρόμο ή σε δοκιμασία off-road.

Η φωτογραφία του συμβάντος προκάλεσε καταιγισμό σχολίων, με κατοίκους της περιοχής να εκφράζουν —όχι άδικα— την αγανάκτησή τους για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Άλλοι πάλι το πήγαν πιο χιουμοριστικά, σχολιάζοντας πως «δεν είναι έργα, είναι μέρος του σκηνικού για την ταινία του Μπράντ Πιτ». Ελλάδα, ποτέ δεν απογοητεύεις.

Ποιος πληρώνει τη ζημιά;

Σε περιπτώσεις ζημιών από κακοτεχνίες ή κακή συντήρηση του δρόμου, υπεύθυνος θεωρείται ο διαχειριστής του οδικού δικτύου. Εντός πόλεων αυτός είναι συνήθως ο Δήμος, ενώ σε κεντρικούς ή επαρχιακούς δρόμους η αρμοδιότητα ανήκει στην Περιφέρεια. Όταν όμως μιλάμε για έργα με ελλιπή ή ανύπαρκτη σήμανση, η ευθύνη μπορεί να βαραίνει και την εταιρεία που τα εκτελεί.

Τι πρέπει να κάνει ο οδηγός; Άμεση κλήση στην Τροχαία για καταγραφή του συμβάντος, επικοινωνία με την ασφαλιστική, φωτογραφίες τόσο της τρύπας όσο και των ζημιών — πάντα με εμφανές το σημείο και τον δρόμο. Μάρτυρες; Χρυσάφι. Κρατάς στοιχεία.

Από εκεί και πέρα, η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Η αποζημίωση θεωρείται δεδομένη, αλλά ο χρόνος εξαρτάται από τον φορέα που θα κληθεί να πληρώσει τον λογαριασμό. Και όπως ξέρουμε όλοι, στην Ελλάδα τα έργα τελειώνουν γρήγορα — οι διαδικασίες όχι.

Μέχρι τότε, μάτια δεκατέσσερα. Γιατί στους ελληνικούς δρόμους δεν πέφτεις απλώς σε λακκούβα. Η λακκούβα πέφτει πάνω σου.

ΠΗΓΗ:autotriti.gr

Αυτή την εβδομάδα

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Καθημερινά γεύσεις που θυμίζουν σπιτικό τραπέζι (μενού εβδομάδος)

Για όσους αναζητούν αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και μαγειρευτά φαγητά...

Θλίψη στη Ραφήνα για την απώλεια του Γιάννη Λυγίζου- στην Παναγίτσα το τελευταίο αντίο

Βαρύ πένθος έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Ραφήνας...

Αντιδήμαρχος τράκαρε με αρκούδα στην Εγνατία Οδό

Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα με εμπλοκή αρκούδας σημειώθηκε στην...

Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιστορική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30...

ΝΕΑ

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Καθημερινά γεύσεις που θυμίζουν σπιτικό τραπέζι (μενού εβδομάδος)

Για όσους αναζητούν αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και μαγειρευτά φαγητά...

Αντιδήμαρχος τράκαρε με αρκούδα στην Εγνατία Οδό

Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα με εμπλοκή αρκούδας σημειώθηκε στην...

Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιστορική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30...

Πικέρμι: Οκτάωρη διακοπή υδροδότησης στη Διώνη την Τετάρτη 3 Ιουνίου

Το Τμήμα Δικτύων Κοινής Ωφελείας και Οδοποιίας του Δήμου...

«Σφίγγει» η φορολογία στα ΙΧ βάσει εκπομπών CO2 – Τι αλλάζει για υβριδικά, ηλεκτρικά και εταιρικά αυτοκίνητα

Σημαντικές αλλαγές στη φορολογική μεταχείριση των επιβατικών αυτοκινήτων φέρνει...

RPN.GR