spot_img
28.7 C
Rafina
Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2026
spot_img

Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αττικής – καθυστερήσεις στην Αττική οδό

 

 

Στο «κόκκινο» βασικοί οδικοί άξονες

Για ακόμη μία ημέρα, η καθημερινότητα των οδηγών στην Αττική δοκιμάζεται, με την κίνηση σε κεντρικές αρτηρίες να χτυπά «κόκκινο» και τις καθυστερήσεις να θυμίζουν… μόνιμο καθεστώς.

Τα σοβαρότερα προβλήματα καταγράφονται, όπως σχεδόν πάντα, στον Κηφισό. Στο ρεύμα καθόδου σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων από τη Λυκόβρυση έως το Αιγάλεω, ενώ στην άνοδο η κατάσταση είναι εξίσου επιβαρυμένη, από τη Λένορμαν μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια. Η εικόνα παραμένει απογοητευτική, με τα οχήματα να κινούνται σημειωτόν για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στη λεωφόρο Κηφισίας. Στην κάθοδο, η κίνηση ξεκινά από τον Παράδεισο Αμαρουσίου και φτάνει μέχρι την Πανόρμου, ενώ στην άνοδο τα προβλήματα εντοπίζονται από τη Βασιλέως Κωνσταντίνου, στο ύψος του Σταδίου, έως και το Ψυχικό.

Σημαντικές καθυστερήσεις σημειώνονται επίσης στη λεωφόρο Αθηνών, όπου τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες από το Χαϊδάρι έως τα διυλιστήρια. Αντίστοιχα, επιβαρυμένη είναι η εικόνα και στο κέντρο της Αθήνας, με τους βασικούς δρόμους να «πνίγονται» από τον όγκο των οχημάτων.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση και στη λεωφόρο Καρέα, από την Ηλιούπολη έως τη λεωφόρο Αλίμου – Κατεχάκη, όπου καταγράφονται πολύ μεγάλες καθυστερήσεις. Παράλληλα, προβλήματα παρατηρούνται και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, με την κατάσταση να επιβαρύνεται λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας.

Στην Αττική Οδό, καθυστερήσεις σημειώνονται στο ρεύμα προς το Αεροδρόμιο, στο τμήμα από τη Μεταμόρφωση έως την Κηφισίας, προσθέτοντας ακόμη έναν «πονοκέφαλο» στους οδηγούς.

Η εικόνα της κυκλοφορίας επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά ότι η μετακίνηση στο λεκανοπέδιο απαιτεί όχι μόνο χρόνο, αλλά και γερά νεύρα. Οι οδηγοί καλούνται να επιδείξουν υπομονή, καθώς –τουλάχιστον προς το παρόν– η συμφόρηση μοιάζει να είναι μέρος της καθημερινότητας.

capture.jpg

Αυτή την εβδομάδα

Μονοήμερη εκδρομή του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ Μαραθώνος στο Αλιβέρι Ευβοίας- 2ο «ΤΑΜΥΝΑΙ Seaside Run»

Μονοήμερη εκδρομή του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ στο Αλιβέρι Ευβοίας 2ο «ΤΑΜΥΝΑΙ...

Μάλλια: 40χρονη πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει τη φίλη της, μπροστά στα 3 ανήλικα παιδιά της

Νεότερες πληροφορίες αλλάζουν την αρχική εικόνα για την τραγωδία...

Υπόθεση Marfin: Στην Αθήνα την Πέμπτη η 46χρονη μετά την έκδοσή της από τη Βρετανία

Στην Ελλάδα επιστρέφει την Πέμπτη 6 Αυγούστου η 46χρονη...

Ο Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου θέτει σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Ο Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου θέτει σε δημόσια διαβούλευση το...

ΝΕΑ

Μονοήμερη εκδρομή του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ Μαραθώνος στο Αλιβέρι Ευβοίας- 2ο «ΤΑΜΥΝΑΙ Seaside Run»

Μονοήμερη εκδρομή του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ στο Αλιβέρι Ευβοίας 2ο «ΤΑΜΥΝΑΙ...

Μάλλια: 40χρονη πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει τη φίλη της, μπροστά στα 3 ανήλικα παιδιά της

Νεότερες πληροφορίες αλλάζουν την αρχική εικόνα για την τραγωδία...

Υπόθεση Marfin: Στην Αθήνα την Πέμπτη η 46χρονη μετά την έκδοσή της από τη Βρετανία

Στην Ελλάδα επιστρέφει την Πέμπτη 6 Αυγούστου η 46χρονη...

Σπάτα Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Μήνες μετά, πόσο πραγματικά άλλαξε η εικόνα;

Πόσο εύθραυστο μπορεί να είναι το σύστημα που κρατά...

RPN.GR