spot_img
29.4 C
Rafina
Παρασκευή, 26 Ιουνίου, 2026
spot_img

Beriev Be-200: Ο Ρώσος… γίγαντας που πολεμά τις φλόγες (video)

 

 

 

Θα ακούσετε να μιλούν για αυτό ως: «Ο γίγαντας από την Ρωσία», «Ο Ρώσος Γίγαντας»,  «Το Ρωσικό Θηρίο» και η εμφάνισή του το επιβεβαιώνει.

Το νέο υπέρ-όπλο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενάντια στις πυρκαγιές είναι τόσο εντυπωσιακό όσο και αποτελεσματικό.

Διαθέτει οκτώ δεξαμενές, μπορεί να μεταφέρει 12 τόνους νερού σε 14 δευτερόλεπτα και είναι το μοναδικό παγκοσμίως αεριωθούμενο-αμφίβιο αεροσκάφος.

Το αεροσκάφος τύπου Beriev Be-200, μάχεται με τις φλόγες στην Βαρυμπόμπη στο πλευρό της πυροσβεστικής. Σχεδιασμένο για επιχειρήσεις με διμελές πλήρωμα, διαθέτει οκτώ δεξαμενές και μπορεί συγκεντρώνει 12 τόνους νερού από την θάλασσα με κύματα έως 1,2 μέτρα. Εκτός από νερό, πραγματοποιεί ρίψεις με επιβραδυντικό υγρό ενώ μπορεί να μεταφέρει έως 64 άτομα.

Οι δύο στροβιλοκινητήρες διπλής ροής, τύπου D-436TP με μέγιστη ώση 15000 kg που διαθέτει, προωθούν το αεροσκάφος που είναι εξοπλισμένο με βοηθητικό ηλεκτροπαραγωγό στοιχείο (APU) τύπου TA12-60.

Το Beriev-200 έχει αποδείξει, σύμφωνα με τη ρωσική ανακοίνωση, την αποτελεσματικότητά του σε πυρκαγιές  στη Ρωσία, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως 12 τόνους νερού και να ρίχνει συνολικά 270 τόνους με κάθε ανεφοδιασμό του σε καύσιμα.

Πως γίνεται η υδροληψία

  • Το αεροπλάνο κατεβαίνει προς την επιφάνεια του νερού με τη μικρότερη δυνατή ταχύτητα. Στη συνέχεια ο πιλότος ανοίγει τους μηχανισμούς υδροληψίας ενώ το αεροπλάνο γλιστράει πάνω στην επιφάνεια του νερού με ταχύτητα 150-190 χλμ./ώρα.
  • Το νερό μεταφέρεται σε δεξαμενές μέσω μηχανισμών, που έχουν τη δυνατότητα να αντλούν περίπου ένα τόνο ανά δευτερόλεπτο.
  • Όταν οι δεξαμενές γεμίζουν, το νερό αρχίζει να πέφτει μέσα από μία ειδική βαλβίδα. Ο πιλότος βλέπει τη ροή του νερού, κλείνει τους μηχανισμούς υδροληψίας και αποθαλασσώνεται.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Ζητείται τραπεζοκόμος για εργασία σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στο Ζούμπερι

Η θέση αφορά απασχόληση σε οργανωμένο περιβάλλον φροντίδας, με...

Ρόδος: Τα δίδυμα αδέλφια που πέτυχαν πάνω από 19.300 μόρια το καθένα, στις φετινές Πανελλήνιες

Ο Γιάννης συγκέντρωσε 19.373 μόρια με στόχο την Σχολή...

Σάμος: 11 νεκροί περιμένουν να ταφούν – 3 χρόνια στο Νεκροτομείο!

Μια υπόθεση από τα τέλη του 2023 επανέρχεται σήμερα...

Στον Εισαγγελέα 29χρονη Οικιακή Βοηθός – Εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για κλοπές στα σπίτια όπου εργαζόταν

Στη σύλληψη μίας 29χρονης προχώρησαν οι αστυνομικοί στην περιοχή...

ΣΠΑΥ: Επανεκλογή του Ισίδωρου Μάδη στην Προεδρία

Μήνυμα ενότητας με ισχυρή εντολή συνέχειας για την προστασία...

ΝΕΑ

Ζητείται τραπεζοκόμος για εργασία σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στο Ζούμπερι

Η θέση αφορά απασχόληση σε οργανωμένο περιβάλλον φροντίδας, με...

Σάμος: 11 νεκροί περιμένουν να ταφούν – 3 χρόνια στο Νεκροτομείο!

Μια υπόθεση από τα τέλη του 2023 επανέρχεται σήμερα...

ΣΠΑΥ: Επανεκλογή του Ισίδωρου Μάδη στην Προεδρία

Μήνυμα ενότητας με ισχυρή εντολή συνέχειας για την προστασία...

Δήμος Μαραθώνος: Έντονη κόντρα για τον γιατρό στη Δημοτική Κοινότητα Μαραθώνος

Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στον Δήμο Μαραθώνος, μεταξύ της...

RPN.GR