spot_img
34 C
Rafina
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
spot_img

Χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στο 37ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (Π.ΟΜ.ΙΔ.Α.)

 

 

Γ. Πατούλης: «Θα επενδύσουμε στην ορθή διαχείριση της ακίνητης περιουσίας με στόχο τη διευκόλυνση υλοποίησης αναπτυξιακών έργων στην Αττική, προς όφελος των πολιτών»

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα έχει σημαντικές και ανεκμετάλλευτες ακόμη δυνατότητες όσον αφορά στην αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, διατύπωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας το 37ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σ. Παραδιάς.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως η συσχέτιση μεταξύ των ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας και ανάκαμψης στην αγορά ακινήτων είναι αμφίδρομη.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως ανέφερε, η Περιφέρεια Αττικής θα εστιάσει στην ορθή διαχείριση της ακίνητης περιουσίας. Συγκεκριμένα τόνισε ότι μπορεί να διαθέτει ακίνητα για χρηματοδότηση έργων υποδομής και συγκεκριμένα να διαπραγματεύεται τη διαχείριση των χρηματοδοτικών μισθώσεων (leasing) με καινοτόμες στρατηγικές. «Η διαχείριση αυτή μπορεί να παράγει έσοδα για την Περιφέρεια που θα συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων της χρηματοδότησης μεγάλων αναπτυξιακών έργων, καθώς η κρατική αλλά και η Κοινοτική χρηματοδότηση δεν επαρκούν πλήρως. Αλλά δεν θα σταματήσουμε εδώ. Η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να προβεί και στην αξιολόγηση των επενδύσεών μας από την ακίνητη περιουσία. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με επανεκτίμηση της απόδοσης διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας μας σε τακτά χρονικά διαστήματα η οποία μάλιστα θα δημοσιοποιείται συντελώντας με τον τρόπο αυτό σε μεγαλύτερη διαφάνεια για τους πολίτες μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Περιφερειάρχης επισήμανε ότι μετά από αρκετά χρόνια κρίσης, κατά τα οποία η αγορά ακινήτων συρρικνώθηκε σημαντικά, παρατηρούνται πλέον ενθαρρυντικά μηνύματα, καθώς στη διάρκεια του 2019 καταγράφηκε αυξανόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Επιπρόσθετα τόνισε πως παρατηρείται αύξηση της καθαρής εισροής κεφαλαίων για αγορές ακινήτων από ξένους επενδυτές με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το εννεάμηνο του 2019 (55,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018), ενώ στον κλάδο των επαγγελματικών ακινήτων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019 καταγράφηκε άνοδος των τιμών των γραφειακών χώρων και καταστημάτων υψηλών προδιαγραφών κατά 2,2% και 4,2% αντίστοιχα σε σχέση με το δεύτερο εξάμηνο του 2018 στο σύνολο της χώρας.

Ο κ. Πατούλης αναφερόμενος στα κέρδη που μπορεί να αποκομίσει το κεντρικό κράτος από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας επικαλέστηκε την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) η οποία διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων το οποίο περιλαμβάνει τουριστικά ακίνητα, Ολυμπιακά Ακίνητα, καθώς και 71.000 περίπου τίτλους ακινήτων της ιδιωτικής περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και το ΤΑΙΠΕΔ που έχει στο χαρτοφυλάκιό του 10 λιμάνια με τη μορφή ανωνύμων εταιριών, τα οποία θα μπορεί να εκμεταλλευτεί στο άμεσο μέλλον.

Ολοκληρώνοντας, εξέφρασε την προσδοκία να οικοδομηθεί μία στενή συνεργασία με την Ομοσπονδία για κοινές πρωτοβουλίες, προς όφελος των ιδιοκτητών ακινήτων.

Αυτή την εβδομάδα

Εκδήλωση αγάπης από τη Χορωδία του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Κυρίου στη Ραφήνα (φωτο- βίντεο)

Μια ξεχωριστή συνάντηση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα πραγματοποίησε η Χορωδία...

Σοβαρή ανησυχία για την ασφάλεια στο γεφυράκι της Διώνης

Η εικόνα που παρουσιάζει το γεφυράκι στη Διώνη προκαλεί...

Ραφήνα: Εκθέσεις θορύβου αεροσκαφών για τον Ιούνιο 2026

Εκθέσεις θορύβου αεροσκαφών για τον Ιούνιο 2026 Έκθεση_θορύβου_Ιούνιος_2026

Ραφήνα: Προσφορά νερών στο ΚΕΠΙΧ και στην ΕΘΟΡΠ από τις Υδροφόρες Γιώργος

Θερμές ευχαριστίες προς την εταιρεία «Υδροφόρα Γιώργος» για την...

Συνεχίζεται και την Τρίτη 4/8 ο πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 4) σε όλη την Αττική 

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο ΤΡΙΤΗ...

ΝΕΑ

Εκδήλωση αγάπης από τη Χορωδία του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Κυρίου στη Ραφήνα (φωτο- βίντεο)

Μια ξεχωριστή συνάντηση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα πραγματοποίησε η Χορωδία...

Σοβαρή ανησυχία για την ασφάλεια στο γεφυράκι της Διώνης

Η εικόνα που παρουσιάζει το γεφυράκι στη Διώνη προκαλεί...

Ραφήνα: Εκθέσεις θορύβου αεροσκαφών για τον Ιούνιο 2026

Εκθέσεις θορύβου αεροσκαφών για τον Ιούνιο 2026 Έκθεση_θορύβου_Ιούνιος_2026

Ραφήνα: Προσφορά νερών στο ΚΕΠΙΧ και στην ΕΘΟΡΠ από τις Υδροφόρες Γιώργος

Θερμές ευχαριστίες προς την εταιρεία «Υδροφόρα Γιώργος» για την...

RPN.GR