Χάκερ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ζητούν λύτρα!

182

 

Χάκερ φέρεται να απαιτούν λύτρα πολλών εκατομμυρίων από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.Οι δράστες έχουν στα χέρια τους τα συστήματα υπολογιστών του συλλόγου.

Η αγγλική ομάδα συνεργάζεται με το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και άλλους εμπειρογνώμονες για να σταματήσουν τους δράστες, αλλά μέχρι στιγμής οι προσπάθειες παραμένουν ανεπιτυχείς.

Η επίθεση φαίνεται να είναι πολύ χειρότερη από ό, τι αρχικά είχε υπολογιστεί, αφού αυτό έγινε πριν έξι μέρες. Τα συστήματα υπολογιστών της United έχουν μολυνθεί από ιό και τώρα ο σύλλογος φοβάται ότι ευαίσθητες πληροφορίες θα μπορούσαν να διαρρεύσουν.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει ποινή προστασίας δεδομένων

Εάν η επίθεση αποδειχθεί παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των φιλάθλων της, θα μπορούσε να επιβληθεί πρόστιμο έως και 18 εκατομμύρια λίρες, ή δύο τοις εκατό των ετήσιων παγκόσμιων πωλήσεων. Ωστόσο, η ομάδα διαβεβαίωσε τους υποστηρικτές της ότι αυτό δεν ισχύει.

«Μετά την πρόσφατη επίθεση στον κυβερνοχώρο στον σύλλογο, η ομάδα πληροφορικής και εξωτερικοί εμπειρογνώμονες εξασφάλισαν τα δίκτυά μας και διεξήγαγαν εγκληματολογικές έρευνες» ανέφερε ο σύλλογος.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ