spot_img
12.2 C
Rafina
Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Χρήστος Τσεμπέρης: Εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τ’ άρματα κρεμούν οι… διορισμένοι τα νταούλια

Του Χ.Τσεμπέρη
Το είδαμε κι αυτό στην πόλη μας.
Διορισμένοι κρατικοδίαιτοι μανδαρίνοι να κουνάνε το δάχτυλο στην εκλεγμένη δημοτική αρχή και γεμάτοι αλαζονεία να την καλούν να αλλάξει πόλη αν δεν της αρέσει λέει η λειτουργία του λιμανιού.
Τώρα θα μου πεις ότι το μπόι ενός εκάστου μπορεί να μετριέται από τα πόδια μέχρι το κεφάλι. Το ανάστημα όμως ξεκινάει από εκεί και πάνω, είτε ηθικό, είτε πολιτικό, είτε κοινωνικό. Εκεί είναι που βγαίνουν και θα βγαίνουν πάντα λειψοί οι διορισμένοι γιατί μετράνε το μπόι τους με τη σκιά τους και το μισθό τους.
Ίσως γιατί έχουν να περηφανεύονται για το «θαύμα» της δωρεάν ενέργειας , του θαυματουργού τσάμπα ρεύματος ρε παιδί μου, που φώτιζε τα δύσκολα βράδια πριν τον πανάξιο διορισμό τους (προφανώς ως επιβράβευση) και θαύμασε ολόκληρη η Ελλάδα! Άφωνοι, βουβοί, κρυμμένοι τότε, θρασύτατα λαλίστατοι σήμερα. Ίδιον των απανταχού διορισμένων.
Εικάζω βασίμως ότι η βαθύτατα δημοκρατική άποψη της διορισμένης , περι της αλλαγής πόλεως της δημοκρατικά εκλεγμένης αρχής, αν δεν της αρέσει το λιμάνι και ο τρόπος του, δεν μπορεί να εκφράζει το κόμμα της ΝΔ, ούτε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου που τη διόρισε. Έτσι κι αλλιώς να το χαίρεστε το διαμάντι της δημοκρατικής ευαισθησίας.
Και για να μην παίζουμε άλλο τις…κουμπάρες:
Ασχοληθείτε με το οργανισμό που σας διόρισαν να διοικείτε. Όσο μπορείτε δηλαδή να διοικήσετε. Έστω για να δικαιολογηθεί ο μισθός σας.
Σπάστε την αφωνία σας και πείτε μας τη θέση του λιμανιού στις συνεχείς αυξήσεις των αφιξοαναχωρήσεων από το ΣΑΣ και εάν μπορεί το λιμάνι με τις σημερινές υποδομές να αντέξει. Διορισμένοι υπάλληλοι είστε, όχι άφωνοι.
Ασχοληθείτε με τη διαχείριση καντινών, ξαπλωστρών και τραπεζοκαθισμάτων. Σας πάει καλύτερα.
Όσο για την πόλη. Απολαύστε τη θέα από το ανακαινισμένο γραφείο σας για όσο ακόμη αντέχει ο διορισμός σας. Και κάντε υπομονή. Το «Βατικανό» των κάθε λογής διορισμένων στην πόλη τελειώνει και η βοήθειά σας σε αυτό είναι ανεκτίμητη. Συνεχίστε έτσι και να θυμάστε ότι το ξεπέζεμα είναι το πιο δύσκολο από όλα…
Στο μεταξύ απολαύστε μερικές εικόνες από χώρους ευθύνης σας που μάλλον είναι εκτός θέας του γραφείου σας. Δουλειά σας είναι η συντήρησή τους αλλά βέβαια μπορεί και να τις κρύβει η καμπούρα της καμήλας , ποιος ξέρει. Έτσι αντιλαμβάνεστε την πόλη σε αυτήν την κατάντια.
Άξιος ο μισθός σας!

Αυτή την εβδομάδα

Mama’s Ραφήνας: Εκεί όπου το καλό ψητό είναι παράδοση – και κάθε μπουκιά… εμπειρία!

Στο Mama’s στη Ραφήνα, το καλό ψητό δεν είναι...

Η ιστορία δεν προχωρά χωρίς αλήθεια

Υπάρχουν αθλητικά σωματεία που δεν χρειάζεται να κατονομαστούν για...

ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ Πικερμίου: Η γλυκιά στάση της Πρωτοχρονιάς με βασιλόπιτες που γράφουν ιστορία!

Στο Πικέρμι σήμερα παίζει… πανδαισία με κεφαλαία γράμματα. Κυριολεκτικά,...

ΝΕΑ

Η ιστορία δεν προχωρά χωρίς αλήθεια

Υπάρχουν αθλητικά σωματεία που δεν χρειάζεται να κατονομαστούν για...

ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ Πικερμίου: Η γλυκιά στάση της Πρωτοχρονιάς με βασιλόπιτες που γράφουν ιστορία!

Στο Πικέρμι σήμερα παίζει… πανδαισία με κεφαλαία γράμματα. Κυριολεκτικά,...

RPN.GR