Χρήστος Τσεμπέρης για την 53η επέτειο της χούντας:ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!

192

Πέρασε πάνω από μισός αιώνας από το ξημέρωμα εκείνο που οι ερπύστριες των τανκς καθοδηγούμενες από τα ανδρείκελα των φασιστών της χούντας έριχναν χώρα και λαό στο πιο βαθύ, βάρβαρο, αιματοβαμμένο, ανελεύθερο σκοτάδι, με κατάληξη την εθνική προδοσία της Κύπρου.
Την ώρα που ο φασισμός και ο νεοναζισμός σηκώνουν απειλητικά κεφάλι σε ολόκληρη την Ευρώπη με κηρύγματα μίσους, ξενοφοβίας και ρατσισμού, βίας και απειλών, σαρώνοντας κοινωνίες ολόκληρες, είναι υποχρέωση όλων μας και καθενός ξεχωριστά να μην επιτρέψουμε την κυριαρχία της λήθης, ή της αδιαφορίας.
Είναι θέμα Δημοκρατίας, Ελευθερίας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας απέναντι σε αυτούς που πάλεψαν, χάθηκαν, άντεξαν ή δεν άντεξαν, αλλά αντιστάθηκαν στο «τέρας». Δεν κρύφτηκαν κάνοντας βολικά ότι δεν καταλαβαίνουν.
Έτσι και σήμερα, δεν γίνεται να κάνουμε άλλο ότι δεν καταλαβαίνουμε και να κοιτάμε βολικά από την άλλη μεριά.
Η μνήμη των κολαστηρίων, η ταράτσα του ΕΑΤ ΕΣΑ, τα βασανιστήρια, ο τρόμος, η εικόνα του Σπ. Μουστακλή, οφείλουν να μας θυμίζουν διαρκώς το αληθινό πρόσωπο του φασισμού , και εκείνους που τόλμησαν να σταθούν απέναντι στο μίσος και τη βία του.
Οι ανοησίες περι “ψυχικά νοσούντων” αγωνιστών της φεγγαρόφωτης άριστης υφυπουργού Δόμνας , των Δοξιάδηδων, των Αδώνιδων με τα αυτόγραφα των Παττακών και των αναλύσεων περι του οικονομικού “θαύματος” της χούντας, οι Τσεκουράτοι κάτω από τις φωτογραφίες του Παπαδόπουλου ως ΕΠΕΝ και όλο το κύμα των “ακροκεντρώων” αναθεωρητων της ιστορίας, δεν είναι απλά αθλιότητα, δεν είναι απόλυτη άγνοια και “εμμονικότητα”, είναι επικίνδυνη παραχάραξη της ίδιας της προσφατης ιστορίας μας, με λογική κυρ Παντελήδων…
Τώρα είναι η σειρά μας να βγούμε μπροστά και να μην επιτρέψουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη να ξαναζήσει το σκοτάδι του μίσους και της βίας.
Σήμερα που νοσταλγοί, φασίστες και νεοναζί καμώνονται το νέο , δηλητηριάζοντας με μίσος την κοινωνία, η μνήμη είναι χρέος μας να υπερνικήσει τη λήθη και όλοι μαζί να πούμε αποφασιστικά :
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!
Το χρωστάμε στα παιδιά μας.

Χρήστος Τσεμπέρης

Δημοσιογράφος-Αντιδήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου