spot_img
24.8 C
Rafina
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Χρήστος Τσεμπέρης: «Προεδρείο για γέλια και για κλάματα»

Ο πρώην αντιδήμαρχος ασκεί σφοδρή κριτική στην πρόεδρο του Σώματος για τις προσκλήσεις των συνεδριάσεων της 6ης και της 11ης Αυγούστου

 

 

 

Καταγγέλλει λάθος νόμο σε πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου

Νέα αντιπαράθεση προκαλεί ανάρτηση του πρώην αντιδημάρχου Χρήστου Τσεμπέρη, ο οποίος καταγγέλλει ότι στην επίσημη πρόσκληση για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 6ης Αυγούστου έγινε επίκληση παλαιότερης νομοθεσίας, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε ήδη τροποποιηθεί μέσα στο 2026.

Ο κ. Τσεμπέρης στρέφει τα πυρά του κατά του προεδρείου και προσωπικά κατά της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αμφισβητώντας με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο την επάρκεια της δημοτικής διοίκησης.

«Προεδρείο για γέλια και για κλάματα. Ούτε τον σωστό νόμο στην πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορούν να πετύχουν», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Η πρόσκληση της 6ης Αυγούστου

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο πρώην αντιδήμαρχος, στην πρόσκληση που εκδόθηκε για την επίμαχη συνεδρίαση της 6ης Αυγούστου αναγράφονταν οι διατάξεις προηγούμενου νόμου και όχι εκείνες του νέου νομοθετικού πλαισίου που τέθηκε σε ισχύ το 2026.

Ο ίδιος συνδέει το συγκεκριμένο ζήτημα με τη συζήτηση που είχε προηγηθεί γύρω από τον τρόπο διεξαγωγής της συνεδρίασης, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη νομιμότητα και την ορθότητα της διαδικασίας που ακολουθήθηκε.

Τι αναφέρει για τη νέα πρόσκληση

Ο Χρήστος Τσεμπέρης επισημαίνει ότι στην πρόσκληση για την επαναληπτική συνεδρίαση της 11ης Αυγούστου η πρόεδρος του Σώματος επικαλέστηκε αυτή τη φορά τον νόμο του 2026.

Κατά τον ίδιο, το γεγονός αυτό αναδεικνύει την αντίφαση μεταξύ των δύο εγγράφων, καθώς πρόκειται για το νομοθετικό πλαίσιο που, όπως υποστηρίζει, δεν εφαρμόστηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση ώστε αυτή να πραγματοποιηθεί με μικτό τρόπο.

Με εμφανώς σκωπτική διάθεση, καλεί τη δημοτική διοίκηση να διασφαλίζει πρώτα την ορθή αναγραφή και εφαρμογή της νομοθεσίας πριν προχωρά σε ανακοινώσεις και δημόσιες αντιπαραθέσεις.

Οι φωτογραφίες που επικαλείται

Την ανάρτηση συνοδεύουν, σύμφωνα με τον πρώην αντιδήμαρχο, φωτογραφίες από τις δύο προσκλήσεις. Στην πρώτη έχει επισημανθεί με κόκκινο πλαίσιο η νομική αναφορά που ο ίδιος χαρακτηρίζει λανθασμένη, ενώ στη δεύτερη έχει σημειωθεί με κίτρινο η αναφορά στον νόμο του 2026.

Οι καταγγελίες και οι χαρακτηρισμοί αποτελούν θέσεις του Χρήστου Τσεμπέρη, όπως διατυπώθηκαν στη δημόσια ανάρτησή του. Αναμένεται με ενδιαφέρον εάν το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου ή η δημοτική διοίκηση θα τοποθετηθούν για το περιεχόμενο των δύο προσκλήσεων και για την κριτική του πρώην αντιδημάρχου.

ΤΣΕΜΠΕΡΗΣ

Αυτή την εβδομάδα

Social media: Όριο ηλικίας 15 ετών από 1/1/2027 προβλέπει το ελληνικό σχέδιο – Τι αλλάζει για τους γονείς

Κατώτατο όριο ηλικίας 15 ετών για την πρόσβαση στα...

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές καταιγίδες από την Τρίτη – Πότε επηρεάζεται η Αττική

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της...

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στεγανοποίησης στο Κλειστό Γυμναστήριο Ραφήνας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στεγανοποίησης της οροφής του Κλειστού Γυμναστηρίου...

Ραφήνα: «Ο Καραγκιόζης & το ΟΧΙ του 1940» στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου–Λυκείου

Με μια παράσταση θεάτρου σκιών αφιερωμένη στο «ΟΧΙ» του...

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική 24ωρη απεργία στο Δημόσιο στις 25 Νοεμβρίου

Πανελλαδική 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, με...

ΝΕΑ

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές καταιγίδες από την Τρίτη – Πότε επηρεάζεται η Αττική

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της...

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στεγανοποίησης στο Κλειστό Γυμναστήριο Ραφήνας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στεγανοποίησης της οροφής του Κλειστού Γυμναστηρίου...

Ραφήνα: «Ο Καραγκιόζης & το ΟΧΙ του 1940» στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου–Λυκείου

Με μια παράσταση θεάτρου σκιών αφιερωμένη στο «ΟΧΙ» του...

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική 24ωρη απεργία στο Δημόσιο στις 25 Νοεμβρίου

Πανελλαδική 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, με...

Άνδρος: Εντοπίστηκαν 25 μετανάστες στην παραλία Ρόζου – Ανάμεσά τους οκτώ ανήλικοι

Είκοσι πέντε αλλοδαποί εντοπίστηκαν στην παραλία Ρόζου, κοντά στην...

Τα ζώδια σήμερα Δευτέρα 12 Οκτωβρίου

Τα ζώδια σήμερα, Δευτέρα 12 Οκτωβρίου Φίλε μου Κριέ,...

RPN.GR