spot_img
16.9 C
Rafina
Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Χριστουγεννιάτικα έθιμα από την Αλεξανδρούπολη στο αεροδρόμιο της Αθήνας!

 

 

Μουσική, παράδοση, γεύσεις και άρωμα Ελλάδας στο πρόγραμμα “Fly me to the Moon – Sounds Greek to me” 23 & 24 Δεκεμβρίου.

Τις μέρες των Χριστουγέννων το αεροδρόμιο της Αθήνας συνεχίζει να «ταξιδεύει» τους επισκέπτες του σε ξεχωριστούς προορισμούς της χώρας μας!
Ενδέκατος προορισμός: Αλεξανδρούπολη
Η Αλεξανδρούπολη είναι ο ενδέκατος προορισμός του προγράμματος «Fly me to the Moon-
Sounds Greek to Me!» που συνεχίζεται Δευτέρα 23 & Τρίτη 24 Δεκεμβρίου, με ακόμη
περισσότερες εικόνες από την Ελλάδα! Το χριστουγεννιάτικο έθιμο του «Πουρπούρη», μαζί με άλλα ιδιαίτερα θρακιώτικα εορταστικά δρώμενα, παρουσιάζονται και συστήνονται στους επιβάτες και επισκέπτες του αεροδρομίου, σε μία ημέρα αφιερωμένη στην πολιτιστική και γαστρονομική παράδοση της περιοχής.
Ο «Πουρπούρης», με την άγρια όψη του, «διώχνει» το χειμώνα και το κακό, ενώ η «Κορτοπούλα» συμβολίζει τη γονιμότητα και κατ’ επέκταση την έλευση της άνοιξης. Μαζί, δίνουν το δικό τους διονυσιακό χρώμα στο αεροδρόμιο της Αθήνας και προσκαλούν το κοινό σε μια ανεπανάληπτη εμπειρία, τραγουδώντας και χορεύοντας. Με παραδοσιακές φορεσιές, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Φερών και Νίψας-Έβρου θα χορέψουν θρακιώτικους και ποντιακούς χορούς και θα τραγουδήσουν τοπικά κάλαντα.
Το κοινό, με τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας, θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί» στην Αλεξανδρούπολη, να γνωρίσει τον ιστορικό Φάρο και να απολαύσει μια αξέχαστη βαρκάδα στο Δέλτα του ποταμού Έβρου. Επίσης, οι ταξιδιώτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν χριστουγεννιάτικες παραδοσιακές συνταγές της περιοχής.

Sounds Greek to me στο Αεροδρόμιο της Αθήνας!
Ενδέκατος προορισμός: Γνωριμία με την Αλεξανδρούπολη
Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019
Επίπεδο Αναχωρήσεων – Είσοδος 3 – Περιοχή Ελεύθερης Πρόσβασης
Ώρα: 12:00 – 16:00

Ξεδιπλώνοντας το φυσικό κάλλος, την πολιτισμική ταυτότητα, τη γαστρονομία, τα ήθη και τα έθιμα, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα, αλλά και τη σύγχρονη εικόνα κάθε περιοχής, το “Fly me to the Moon 6 – Sounds Greek to me” στο αεροδρόμιο θα συνεχίσει να προσφέρει γεύση από την Ελλάδα, προσφέροντας στους ταξιδιώτες ανάλογες «ξεναγήσεις», μαζί με τους τοπικούς εκπροσώπους, τις παραδόσεις και τους ανθρώπους των τιμώμενων περιοχών της χώρας μας.

Αυτή την εβδομάδα

Αττική: Παρίσταναν υπαλλήλους ηλεκτρικής ενέργειας και άρπαζαν χρήματα και κοσμήματα

Δύο συλλήψεις στη Φυλή για τέσσερις υποθέσεις απάτης και...

Αίγιο: Πήγαν να αγοράσουν αυτοκίνητο αλλά Ρομά τους πήρε 27.000 ευρώ υπό την απειλή όπλου

Τρεις άνδρες από τη Ζάκυνθο ταξίδεψαν στη Ροδοδάφνη για...

Απάτη με SMS για δήθεν πρόστιμα της Τροχαίας — Παριστάνουν το gov.gr

Με πρόσχημα μια υποτιθέμενη τροχαία παράβαση, επιτήδειοι επιχειρούν να...

Επίσκεψη Ρούμπιο: Κυκλοφοριακοί περιορισμοί στην Αθήνα — Τι προβλέπεται για μετρό και συγκεντρώσεις

Αλλαγές στην κυκλοφορία και αυξημένα μέτρα ασφαλείας φέρνει στο...

ΝΕΑ

Απάτη με SMS για δήθεν πρόστιμα της Τροχαίας — Παριστάνουν το gov.gr

Με πρόσχημα μια υποτιθέμενη τροχαία παράβαση, επιτήδειοι επιχειρούν να...

Marathon Village: Ο Κυριακάτικος BBQ μπουφές έχει μια πρόταση που ανοίγει την όρεξη!

Μαριναρισμένο φιλέτο προβατίνας και πατάτες φούρνου πρωταγωνιστούν σε ένα...

Καλλιθέα: Εκκενώθηκαν δύο πολυκατοικίες μετά τον εντοπισμό ύποπτων φιαλιδίων

Κινητοποίηση των αρχών προκάλεσε το απόγευμα της Τρίτης ο...

RPN.GR