Χρόνια πολλά στην κ.Προκοπάκη της ”Εστίας” και της ΣΥΔ ”Λίλιαν Βουδούρη” στο Πικέρμι

226

Εύχομαι προσωπικά και με όλη μου την αγάπη και την εκτίμηση προς το πρόσωπό της να τα χιλιάσει με υγεία.

Η κ.Ευφημία Προκοπάκη δεν είναι μια συνηθισμένη γυναίκα.Είναι μια κυρία με την πραγματική έννοια της λέξης και επίσης είναι και Πρόεδρος της ”Εστίας”.Και τι είναι η ”Εστία”;

Είναι ένα «σχολείο» διαφορετικό από όλα τ’ άλλα.

Από το 1982, η «Εστία» δεν εκπαιδεύει απλά μαθητές αλλά φροντίζει ολιστικά και εφ’ όρου ζωής ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους με νοητική υστέρηση. Με τα εργαστήρια επαγγελματικής κατάρτισης εκπαιδεύει κάθε χρόνο πάνω από 80 παιδιά με νοητική υστέρηση να αναπτύξουν διάφορες δεξιότητες. Με την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης και την οργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων, επιτυγχάνει την ισότιμη συμμετοχή των ανθρώπων της στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Σε συνεργασία με εταιρείες που έχουν αναπτύξει εταιρική κοινωνική ευθύνη, τοποθετεί τους νέους σε θέσεις εργασίας και τους υποστηρίζει μέσα από ειδική Υπηρεσία.

Παράλληλα, η «Εστία» προχώρησε στην ανέγερση ενός δικτύου Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για να προσφέρει μια ασφαλή και αξιοπρεπή στέγαση στα παιδιά της και μια ανάσα στους γονείς αυτών. Λειτουργεί ήδη τρεις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.Μια από αυτές είναι και στο Πικέρμι ,είναι η ΣΥΔ ”Λίλιαν Βουδούρη” και λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία.

Αικατερίνη Τράση