spot_img
32.5 C
Rafina
Τετάρτη, 24 Ιουνίου, 2026
spot_img

Δείτε πως η αστυνομία σκανάρει τις πινακίδες μας (video)

 

 

 

Σε κάποια από τα τελευταία περιπολικά που έχει αποκτήσει η Ελληνική Αστυνομία, εγκαταστάθηκε και το «Σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης Πινακίδων Απασχολούντων Οχημάτων». Δείτε πως λειτουργεί αυτό και πως σκανάρει τις πινακίδες μας…

Πρόκειται για ένα σύστημα που εξοπλίζει πάνω από 50 περιπολικά, με απόλυτη μυστικότητα για το ποια είναι αυτά. Σημειώστε πως αυτά είναι με τα σήματα της ΕΛ.ΑΣ αλλά και με «πολιτική» περιβολή.
Βασικός σκοπός του συγκεκριμένου σαρωτή, είναι ο εντοπισμός κλεμμένων οχημάτων, και αυτών που έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες κλπ.

Παράλληλα τα αστυνομικά όργανα θα μπορούν να εντοπίσουν τα οχήματα στα οποία έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και αυτές δεν έχουν τακτοποιηθεί, έχουν οικονομικές εκκρεμότητες (πχ απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας), έχει αφαιρεθεί η άδεια κυκλοφορίας κλπ.

Σημειώστε πως σύμφωνα με πληροφορίες μας, πολύ σύντομα θα εντοπίζονται με το σύστημα αυτό και τα ανασφάλιστα οχήματα, αφού ολοκληρώνεται η διασταύρωση στοιχείων των εμπλεκόμενων Υπουργείων με τον κεντρικό υπολογιστή της ΕΛ.ΑΣ. Με αυτόν είναι συνδεδεμένοι και οι φορητοί υπολογιστές του συστήματος αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων.

Είναι χαρακτηριστικό πως το σύστημα έχει τη δυνατότητα μέχρι και 15.000 ανάγνωσης πινακίδων την ώρα, ενώ διαβάζει ακόμα και τις πινακίδες οχημάτων που κινούνται με ταχύτητες άνω των 170 χιλιομέτρων την ώρα!

Εδώ και δύο χρόνια και η Κυπριακή αστυνομία εφοδιάστηκε με το σύστημα αυτό. Μάλιστα με απόλυτη άνεση -γιατί σκοπός είναι η καταστολή  και όχι η τιμωρία- έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω video, εξηγώντας το πως λειτουργεί. Ετσι ακριβώς λειτουργεί και το σύστημα των περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτή την εβδομάδα

Ενεργή μικρή εστία φωτιάς στα Σπάτα, κοντά στο αεροδρόμιο

Η φωτιά εντοπίζεται στην άκρη δρόμου, σε ανώνυμη οδό...

Αναλύσεις νερού Ιουνίου 2026 στη Ραφήνα και το Πικέρμι

Αναλύσεις νερού Ιουνίου 2026 από διάφορα σημεία της Ραφήνας...

Ραφήνα Πικέρμι: Στοιχεία για την ανακύκλωση και την διαχείριση αποβλήτων για τον δήμο μας

Σημαντική πρόοδο στον τομέα της ανακύκλωσης και της διαχείρισης...

Ραφήνα: Νέα υπάλληλος στο τμήμα προσωπικού του δήμου

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου ενημερώνει για την τοποθέτηση...

ΝΕΑ

Ενεργή μικρή εστία φωτιάς στα Σπάτα, κοντά στο αεροδρόμιο

Η φωτιά εντοπίζεται στην άκρη δρόμου, σε ανώνυμη οδό...

Αναλύσεις νερού Ιουνίου 2026 στη Ραφήνα και το Πικέρμι

Αναλύσεις νερού Ιουνίου 2026 από διάφορα σημεία της Ραφήνας...

Ραφήνα: Νέα υπάλληλος στο τμήμα προσωπικού του δήμου

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου ενημερώνει για την τοποθέτηση...

Κύκλωμα ρευματοκλοπών με ζημία άνω των 9 εκατ. ευρώ εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Πέντε συλλήψεις για παράνομες παρεμβάσεις σε μετρητές ρεύματος —...

Τετράωρη διακοπή υδροδότησης στο Κόκκινο Λιμανάκι την Πέμπτη 25/6

Το Τμήμα Δικτύων Κοινής Ωφελείας και Οδοποιίας του Δήμου...

RPN.GR