spot_img
14.8 C
Rafina
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
spot_img

Δελτίο τύπου ”Γη και ελευθερία”

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  «ΓΗ & ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 18.10.2023 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

 

Καταδικάζουμε τις αντιπεριβαλλοντικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές της διοίκησης Μπουρνού, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει δρομολογήσει και ξεκινήσει την υλοποίηση εργολαβικών έργων που καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας και έχουν ήδη υποβαθμίσει δραματικά την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Μεταξύ αυτών είναι το έργο διευθέτησης του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, η καταστροφή δημοτικού χώρου πρασίνου για εργοτάξιο της ΙΝΤΡΑΚΑΤ, η καταπάτηση της δασικής έκτασης στο Οχυρό, σχέδια που αντιβαίνουν στον προστατευόμενο χαρακτήρα του υγροτόπου των Μαρικών, η ΜΕΒΑ στο Πικέρμι κ.α.

Στον αντίποδα, οι περιβαλλοντικές δεσμεύσεις της Δήμητρας Τσεβά-Μήλα, επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ», που έγιναν κατόπιν της σημερινής μας συνάντησης, βρίσκονται στην κατεύθυνση των περιβαλλοντικών μας αγώνων και προσδοκούμε την άμεση υλοποίησή τους .

Οι αγώνες μας για την ΓΗ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ συνεχίζονται μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ»

  1. Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας: Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, με την ενδεδειγμένη διαδικασία, θα παραιτηθεί από κάθε αναρμόδια παρέμβασή του, στο θέμα του έργου διευθέτησης και οριοθέτησης του Μεγάλου Ρέματος, όπως η υπέρ του Υπουργείου Υποδομών στο Συμβούλιο Επικρατείας, θέτοντας υπό εξέταση την παραδοχή ότι το έργο, όπως έχει αδειοδοτηθεί, αυξάνει τον κίνδυνο καταστροφικής πλημμύρας στην εκβολή του.

Επίσης θα ζητήσει τον ανασχεδιασμό του έργου, εφόσον αντιβαίνει στις σύγχρονες ευρωπαϊκές οδηγίες και στρατηγικές και δεδομένου επίσης ότι η οριοθέτηση προηγήθηκε της πολεοδομικής τακτοποίησης της παραρεμμάτιας ζώνης στην Ραφήνα. Επομένως πρέπει να ματαιωθεί και να επανεξεταστεί υπό το πνεύμα διατήρησης της βιοποικιλότητας, σε όλη τη λεκάνη απορροής ποταμού με λύσεις βασισμένες στη φύση και τις σύγχρονες προδιαγραφές. 

 

 

  1. Εργοτάξιο ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα Συμβούλιο θα προτείνει με τις ενδεδειγμένες ενέργειες την επανεξέταση της παραχώρησης δημοτικής έκτασης 12 στρεμμάτων με χρήση Χρήση Γης: Α Πράσινο, στην εταιρεία INTRAKAT για χρήση εργοταξίου δίπλα στα σχολεία Ραφήνας, ζητώντας και τις απαιτούμενες ενέργειες για αποκατάστασης της περιοχής.

 

  1. Λόφος Οχυρού: Το υπό εξέλιξη έργο θα ελεγχθεί ως προς την συμμόρφωση των εργασιών, που έχουν εκτελεσθεί, με τις επιτρεπόμενες χρήσεις, τις εγκεκριμένες μελέτες και τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και θα αποκατασταθεί κάθε υπέρβαση.

 

  1. Μαρίκες: Θα τεθεί σε προτεραιότητα η προστασία του υγροτόπου των Μαρικών στο χερσαίο και παραθαλάσσιο τμήμα του από μη επιτρεπόμενες από το διεθνές, ενωσιακό και εθνικό δίκαιο παρεμβάσεις και άμεση υποβολή αιτήματος ολοκλήρωσης της οριοθέτησής του με προεδρικό διάταγμα.

 

Ραφήνα, 11 Οκτωβρίου 2023

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ»

ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΕΒΑ-ΜΗΛΑ

Υποψήφια δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

Αυτή την εβδομάδα

Ανασχηματισμός με φόντο κρίση και πίεση: Νέα πρόσωπα, παλιά ερωτήματα

Σε μια συγκυρία που θυμίζει περισσότερο «damage control» παρά...

Μεγάλη Τρίτη – οι 11 Βουλευτές της Δικογραφίας του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Επισπεύδεται η διαδικασία για την άρση ασυλίας των 11...

Παραιτήθηκαν Κεφαλογιάννης, Τσιάρας και Βαρτζόπουλος μετά τη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών μετά τη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ Σε...

ΘΑΛΠΟΣ – ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ Νέα Μάκρη: Αναβολή δράσης

Η προγραμματισμένη διαγενεακή δράση δημιουργίας αναβάλλεται, καθώς τα ΚΔΑΠ...

Εφηβεία είναι… να καίγεσαι και να ψάχνεσαι ταυτόχρονα!

Η εφηβεία δεν εξηγείται εύκολα. Μάλλον βιώνεται. Και όταν...

ΝΕΑ

Ανασχηματισμός με φόντο κρίση και πίεση: Νέα πρόσωπα, παλιά ερωτήματα

Σε μια συγκυρία που θυμίζει περισσότερο «damage control» παρά...

Παραιτήθηκαν Κεφαλογιάννης, Τσιάρας και Βαρτζόπουλος μετά τη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών μετά τη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ Σε...

ΘΑΛΠΟΣ – ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ Νέα Μάκρη: Αναβολή δράσης

Η προγραμματισμένη διαγενεακή δράση δημιουργίας αναβάλλεται, καθώς τα ΚΔΑΠ...

Εφηβεία είναι… να καίγεσαι και να ψάχνεσαι ταυτόχρονα!

Η εφηβεία δεν εξηγείται εύκολα. Μάλλον βιώνεται. Και όταν...

Όταν το Ψέμα γίνεται Φυλακή

Οι άνθρωποι, πριν πουν ψέματα στους άλλους, έχουν ήδη...

Δημόσιο «ευχαριστώ» από τον Μάνο Τσαλιαγκό

Μετά από ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και δύσκολο 24ωρο, ο...

Μάτι: Rock ’n’ Roll βραδιά στο Άρτιον με Τζόνι Βαβούρα & Cadillacs

Μια αξέχαστη μουσική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν...

RPN.GR