spot_img
31.6 C
Rafina
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
spot_img

Διαψεύδει η κυβέρνηση αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και κατάργηση του μεταφορικού ισοδύναμου στα νησιά

 

 

 

Δημοσιεύματα τα οποία κάνουν λόγο για κατάργηση του μεταφορικού ισοδύναμου στα νησιά αλλά και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης διέψευσε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Δεν καταργείται το μεταφορικό ισοδύναμο στα νησιά. Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε

«Έγινε μια συζήτηση η οποία γίνεται σε όλες τις χώρες. Μάλιστα ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Τσακλόγλου έκανε σαφές πως ό,τι γίνει το 2027 δεν θα έχει απότομες αλλαγές».

Για το αν θα γίνουν κάποιες αλλαγές ή προσαρμογές στο φορολογικό νομοσχέδιο ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η κυβέρνηση δε νομοθετεί με βάση το τι ψήφισαν επαγγελματικές κατηγορίες», είπε αναφορικά με το αν θα προχωρήσει σε αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών. Και πρόσθεσε: «Για εμάς έχει μεγάλη αξία η δημόσια διαβούλευση. Δεν θα παρεκκλίνουμε από την κεντρική φιλοσοφία του νομοσχεδίου. Δεν υπάρχει διάθεση εκδικητικότητας και συμψηφισμού. Σεβόμαστε και τιμούμε τους ελεύθερους επαγγελματίες και γνωρίζουμε τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Είναι μια συνολική παρέμβαση. Υπάρχει μια πραγματικότητα ότι το 71% δηλώνει κάτω από τον κατώτατο μισθό αλλά αυτό επίσης δεν σημαίνει ότι όλοι φοροδιαφεύγουν. Η φοροδιαφυγή είναι βαθιά αντικοινωνική συμπεριφορά και μέσω του νομοσχεδίου θα αυξηθούν τα έσοδα. Μακριά από εμάς το οποιοδήποτε τσουβάλιασμα».

Ο κ. Μαρινάκης σε άλλο σημείο είπε ότι η κυβέρνηση θεωρεί πολύ σημαντική την δημόσια διαβούλευση και τι προκύπτει από αυτήν.

«Θέλουμε μέσα από την διαβούλευση για ανθρώπους που είναι κάτω από αυτό το όριο να γίνει μια συζήτηση σημειακών παρεμβάσεων. Το τεκμήριο είναι μαχητό. Τώρα είναι η στιγμή να ακούσουμε τις προτάσεις των φορέων και των επιστημονικών συλλόγων. Με σεβασμό θα ακούσουμε τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις που θα έχουν μακριά από κραυγές, μηδενισμούς και Fake News».

Αυτή την εβδομάδα

Μεγαλειώδης συγκέντρωση του Βασίλη Οικονόμου στην Παλλήνη (φωτο- βίντεο RPN.GR)

Η εντυπωσιακή εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες Μπροστά – Τι...

Ραφήνα: Στο Άσπρο Γίδι η γεύση γίνεται εμπειρία! Burger+κοτομπουκιές μόνο 10,50

Ανακάλυψε τις αγαπημένες γεύσεις που ξεχωρίζουν! Που αλλού. Στο...

30 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα Παπανδρέου – Το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ για την πολιτική του παρακαταθήκη

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του Ανδρέα...

Πρόσκληση στην τελευταία καλοκαιρινή ομιλία του Μάκη Βορίδη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Όλοι μαζί στην τελευταία καλοκαιρινή ομιλία του Υπουργού μας...

Παραλίες σε Ραφήνα, Νέα Μάκρη και Αρτέμιδα στη λίστα με τις 29 ακατάλληλες για κολύμπι στην Αττική

Ανησυχία προκαλούν τα αποτελέσματα των επαναληπτικών μετρήσεων του Πανελλήνιου...

ΝΕΑ

Ραφήνα: Στο Άσπρο Γίδι η γεύση γίνεται εμπειρία! Burger+κοτομπουκιές μόνο 10,50

Ανακάλυψε τις αγαπημένες γεύσεις που ξεχωρίζουν! Που αλλού. Στο...

Πρόσκληση στην τελευταία καλοκαιρινή ομιλία του Μάκη Βορίδη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Όλοι μαζί στην τελευταία καλοκαιρινή ομιλία του Υπουργού μας...

Παραλίες σε Ραφήνα, Νέα Μάκρη και Αρτέμιδα στη λίστα με τις 29 ακατάλληλες για κολύμπι στην Αττική

Ανησυχία προκαλούν τα αποτελέσματα των επαναληπτικών μετρήσεων του Πανελλήνιου...

Δήμος Μαραθώνος: Νέοι βανδαλισμοί σε σχολικές κτιριακές εγκαταστάσεις

Για τέταρτη φορά, οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Νηπιαγωγείου &...

RPN.GR