Διευκρινίσεις Χαρδαλιά για απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ισχύει για αυτοκίνητα και ταξί

397

Ενθαρρυντικά χαρακτήρισε ο Νίκος Χαρδαλιάς τα πρώτα στοιχεία μετά την υιοθέτηση του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας, στη σκιά της πανδημίας κορωνοϊού.

Όπως είπε, η πλειοψηφία των πολιτών ακολουθεί τις οδηγίες.

Ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε διευκρινίσεις αναφορικά με ορισμένες κατηγορίες μετακινήσεων πολιτών.

Τι ισχύει για ταξί και ΙΧ

Όπως είπε, στα ταξί μπορεί να επιβαίνει ο οδηγός κι ένα ακόμη άτομο. Ωστόσο, αν υπάρχει πρόβλημα υγείας επιτρέπεται και δεύτερος επιβάτης.

Είπε επίσης πως ένας γονέας με περισσότερα από ένα παιδιά μπορούν να είναι στο αυτοκίνητο, παρόλο που ο γενικός κανόνας είναι να μην βρίσκονται πάνω από δύο σε ένα ΙΧ.

Σε περίπτωση που εργαζόμενος δεν οδηγεί, ο οδηγός ο οποίος τον μεταφέρει στην εργασία του, θα πιστοποιείται από τον εργοδότη.

Τι θα γίνει με τα ραντεβού στο Δημόσιο

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι το Δημόσιο θα δέχεται μόνο με ραντεβού σε κατεπείγουσες περιπτώσεις.

Σε ό,τι αφορά τα ΜΜΕ, είπε ότι απαιτείται κάρτα – βεβαίωση εργοδότη, όπου αντί των ωρών θα πρέπει να αναγράφεται το είδος του ρεπορτάζ.

Για τα φορτηγά τροφοδοσίας ανέφερε πως απαιτείται βεβαίωση του εργοδότη και δελτίο αποστολής ή κίνησης.

Για τα μίνι μπας, τόνισε πως χρειάζεται δελτίο κίνησης και πρέπει να χρησιμοποιείται το 50% των καθισμάτων.

Σε ό,τι αφορά τα κούριερ, χρειάζεται βεβαίωση εργοδότη και λίστα αποστολής.

Οι οδηγοί των μέσων μαζικής μεταφοράς χρειάζονται βεβαίωση ωραρίου, ενώ οι καλλιεργητές πρέπει να δώσουν βεβαιώσεις στους εργαζόμενους.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι – όπως και κάθε αυτοαπασχολούμενος – πρέπει να έχουν βεβαίωση τύπου Α υπογεγραμμένη από τους ίδιους.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε εξάλλου ότι διακόπτονται όλες οι συνδέσεις με την Τουρκία επιτρέπεται μόνο η είσοδος Ελλήνων από τελωνείο Κήπων, ενώ διακόπτεται και η αεροπορική σύνδεση με το Ηνωμένο Βασίλειο.