spot_img
20.4 C
Rafina
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Δίκη για το Μάτι: Ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την βουλευτική ασυλία η Ρένα Δούρου

 

 

 

Παραιτείται από τη βουλευτική ασυλία η Ρένα Δούρου και ζητά από τον Πρόεδρο της Βουλής να επισπεύσει τις διαδικασίες, ώστε τάχιστα να χορηγηθεί η σχετική άδεια για την απρόσκοπτη πλέον συνέχιση της διεξαγόμενης δίκης για την υπόθεση με τη φωτιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018.

Όπως έγινε γνωστό, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, που επί οκτώ μήνες εκδικάζει την τραγωδία με την εκατόμβη νεκρών, θα διαβιβάσει στη Βουλή αίτημα για την άρση ασυλίας τής εκ των κατηγορουμένων Ρένας Δούρου, ώστε να μπορέσει να κριθεί από τη Δικαιοσύνη η τότε περιφερειάρχης Αττικής.

Έτσι, έδωσε νέα δικάσιμο για τις 24 Ιουλίου προκειμένου έως τότε να έχει λάβει η τακτική Δικαιοσύνη την έγκριση του Κοινοβουλίου να κρίνει ποινικά τη νέα βουλευτή.

Μετά τις εξελίξεις αυτές με δήλωσή της η Ρένα Δούρου ανακοίνωσε ότι παραιτείται της βουλευτικής ασυλίας της.

Αναλυτικά η δήλωσή της:

Στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές της 25.06.2023 εκλέχτηκα βουλεύτρια στην εκλογική περιφέρεια «Δυτικός Τομέας Αθήνας» με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ορκίστηκα στις 03.07.2023 σύμφωνα με το άρθρο 59 Σ. Η ιδιότητά μου αυτή υποχρεώνει το Δικαστήριό Σας, το οποίο από την 31.10.2022 αδιάλειπτα και συστηματικά, έχοντας πραγματοποιήσει ήδη 73 συνεδριάσεις, εκδικάζει την εθνική τραγωδία της 18.07.2018 στο Μάτι, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 62 Σ να αναστείλει τη σε βάρος μου ποινική δίωξη μέχρις ότου χορηγηθεί άδεια από την Βουλή των Ελλήνων.

Με την παρούσα δηλώνω ότι παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας και των δικαιωμάτων που μου δίνει ο Κανονισμός της Βουλής (Άρθρο 83) και θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Βουλής να επισπεύσει τις διαδικασίες, ώστε τάχιστα να χορηγηθεί η σχετική άδεια για την απρόσκοπτη πλέον συνέχιση της διεξαγόμενης δίκης.

Στον πυρήνα των αξιών μου βρίσκεται η ισότιμη αντιμετώπιση από τη Δικαιοσύνη όλων των πολιτών, ισχυρών και ανίσχυρων, προβεβλημένων και μη. Στο πλαίσιο αυτό, στάθηκα με σεβασμό απέναντι στο θεσμό της Δικαιοσύνης σε όλα τα στάδια της διαδικασίας και αναμένω το ακροατήριο με υπομονή, αλλά και με την πεποίθηση ότι δικαστές που τιμούν το λειτούργημά τους θα λάβουν τη δίκαιη απόφαση.

Όταν, από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας, πολιτικοί αντίπαλοί μου, με ασέβεια προς τα θύματα της εθνικής τραγωδίας αλλά και προς τη Δικαιοσύνη, επιδόθηκαν σε μια συνειδητή προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ενοχής μου, με στόχο να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη στις περιφερειακές αλλά και εθνικές εκλογές του 2019, επέλεξα συνειδητά να μην απαντώ.

Ενώ διαστρέβλωναν το θεσμικό πλαίσιο που ορίζει αρμοδιότητες, χρησιμοποιούσαν κραυγαλέα ψέματα, όπως ότι «η Πυροσβεστική έδωσε εισήγηση για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση» και παραποιούσαν επίμονα δηλώσεις μου, εγώ προσέβλεπα στη δίκαιη κρίση των δικαστικών οργάνων. Δεν έχω πράξει ούτε έχω παραλείψει κάτι για το οποίο να φοβούμαι την κρίση Σας. Άλλωστε, τον Ιούλιο του 2022, υπό τον κίνδυνο της παραγραφής, ζήτησα με γραπτό αίτημά μου την επίσπευση έναρξης της δίκης.

Αυτή την εβδομάδα

Μάτι: Κατέρρευσε τμήμα σκάλας προς την παραλία – Επείγον αίτημα για μέτρα ασφαλείας

Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί η σκάλα που οδηγεί στην...

Νέα δικαστική εξέλιξη για τον αεροπορικό θόρυβο από το αεροδρόμιο στα Σπάτα

Νέα εξέλιξη στη δικαστική διεκδίκηση για την αντιμετώπιση του...

Παιανιακός – Θύελλα Ραφήνας 0-14: Εμφατική πρόκριση στο Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ

Ευρεία νίκη με 14-0 επί του Παιανιακού πέτυχε εκτός...

Pizza Fan: Πληροφορίες για πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε κρυφό δωμάτιο στην κατοικία του ιδιοκτήτη

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ και κοσμήματα φέρονται να...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου επιστρέφει η χειμερινή ώρα —...

ΝΕΑ

Νέα δικαστική εξέλιξη για τον αεροπορικό θόρυβο από το αεροδρόμιο στα Σπάτα

Νέα εξέλιξη στη δικαστική διεκδίκηση για την αντιμετώπιση του...

Παιανιακός – Θύελλα Ραφήνας 0-14: Εμφατική πρόκριση στο Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ

Ευρεία νίκη με 14-0 επί του Παιανιακού πέτυχε εκτός...

Pizza Fan: Πληροφορίες για πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε κρυφό δωμάτιο στην κατοικία του ιδιοκτήτη

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ και κοσμήματα φέρονται να...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου επιστρέφει η χειμερινή ώρα —...

Ισχυρός σεισμός στο Θιβέτ: Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για μέγεθος 7

Διαφορετικές εκτιμήσεις για το εστιακό βάθος μεταδίδουν τα μέσα...

Γιώργος Κώτσηρας: Ποιος είναι ο αναπληρωτής υπουργός που κατέρρευσε στη Βουλή

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου ο...

RPN.GR