Δήλωση δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνού για την σημερινή παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

315

Η παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος υπάρχει για να μας θυμίζει ότι η προστασία και ο σεβασμός του, πρέπει να αποτελεί καθημερινή και ιερή υποχρέωσή μας. Η πρωτόγνωρη πανδημία που έπληξε τον πλανήτη απέδειξε ότι εάν η φύση αφεθεί ελεύθερη μεγαλουργεί και διορθώνει σε μεγάλο βαθμό τις αρνητικές συνέπειες της αλόγιστης ανθρώπινης παρέμβασης.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι με στοχευμένες κινήσεις από τη μια να επουλώσει τις πληγές που άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά του 2018 και από την άλλη με καθημερινές μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις στο Δήμο να δημιουργήσει μια αρμονική συνύπαρξη ανάμεσα στον άνθρωπο και το Περιβάλλον.

Η συνεχής δημιουργία αλλά και φροντίδα πράσινων σημείων, το γενικότερο επιχειρησιακό σχέδιο, οι καθημερινοί έλεγχοι για παραβάσεις, η επιτυχής διεκδίκηση για την έλευση του φυσικού αερίου αλλά και η υψηλή θέση στην κατάταξη για την ανακύκλωση αποδεικνύουν ότι ο Δήμος μας έχει ψηλά στην ατζέντα του την προστασία του περιβάλλοντος.

Μην ξεχνάμε ότι προστατεύοντας το περιβάλλον, προστατεύουμε τον άνθρωπο. Αυτή η σκέψη πρέπει να συνοδεύει την καθημερινότητά μας αν θέλουμε να απαρτίζουμε μια πολιτισμένη κοινωνία.