spot_img
25.6 C
Rafina
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
spot_img

Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων

 

 

 

«Θέλω να ευχηθώ ολόψυχα σε  όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που ξεκινούν σήμερα τις εξετάσεις καλή επιτυχία και καλή δύναμη στους γονείς τους.

Εύχομαι αυτή η πρώτη σημαντική δοκιμασία της ζωής τους, να αποδώσει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα και να επιβραβεύσει, τόσο τους ίδιους τους μαθητές, όσο και τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις σαφώς αποτελούν ένα σημαντικό σταθμό στην πορεία της ζωής μας, ωστόσο είναι σημαντικό να καταστεί κατανοητό ότι δεν αποτελούν και το μόνο σταθμό. Γι’ αυτό το λόγο δεν χρειάζεται να απογοητευτούν αν δεν καταφέρουν να επιτύχουν τα υψηλότερα προσδοκόμενα αποτελέσματα. Όπως θα διαπιστώσουν και στην πορεία της ζωής τους,  θα τους δοθούν και άλλες ευκαιρίες για την κατάκτηση των στόχων τους.

Οι δυσκολίες αποτελούν μια ευκαιρία για να καταφέρουμε να κάνουμε ισχυρότερη τη θέλησή μας για να αγωνιστούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας. Σε κάθε περίπτωση εύχομαι σε όλους τους μαθητές να καταφέρουν να κατακτήσουν την επιστημονική γνώση στο επίπεδο που πραγματικά στοχεύουν.

Πιστεύουμε και επενδύουμε στη δύναμη της νέας γενιάς, η οποία είναι το μέλλον της Ελλάδας. Ειδικά σε αυτή την κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διανύουμε, χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ, νέες ιδέες και δημιουργικά μυαλά που θα οδηγήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη.

Δική μας υποχρέωση είναι να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες που απαιτούνται, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή επαγγελματική αποκατάστασή τους και να καταφέρουν να μείνουν στην Ελλάδα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση με συγκεκριμένα προγράμματα και καινοτόμες πρωτοβουλίες θα συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τη νέα γενιά της χώρας, που σηματοδοτεί την ελπίδα για να πάει καλύτερα αυτός ο τόπος.

Όλοι μαζί οφείλουμε να φτιάξουμε μία καλύτερη κοινωνία για τα παιδιά μας. Γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον».

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ για  να βλέπετε όλες τις ζωντανές μας εκπομπές

Αυτή την εβδομάδα

Επιχείρηση διάσωσης στις Μαρίκες – Δύο παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Αρτέμιδα

Γύρω στις 18:00 το απόγευμα, ο ναυαγοσώστης της παραλίας...

Ποιός είν’ αυτός ο αψηλός, ποιός είν’ αυτός ο τύπος που έγινε το μήλον της έριδος στη Ραφήνα;

''Ποιός είν' αυτός ο αψηλός, ποιός είν' αυτός ο τύπος; Φίλος...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου συνεδριάζει στις 25/6 για 15 θέματα

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλεί σύμφωνα με...

ΝΕΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου συνεδριάζει στις 25/6 για 15 θέματα

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλεί σύμφωνα με...

Άρθρο Ψυχολογίας: «Δεν ξέρω να μιλάω για όσα νιώθω…»

Υπάρχει μια φράση που ακούω πολύ συχνά από άντρες...

Αντηλιακά: Οδηγίες για σωστό τρόπο χρήσης και φύλαξης

1. Βάλτε αντηλιακό με τη χούφτα. Υπολογίστε ένα κουταλάκι...

ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής: Πρόσκληση σε κοινή εκδήλωση των ΔΗΜ.Τ.Ο. Διονύσου και Ωρωπού

ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής Πρόσκληση σε καλοκαιρινή συνάντηση ΔΗΜ.Τ.Ο. ΔΗΜ.Τ.Ο ΝΔ...

RPN.GR