spot_img
18 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη

 

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, είναι μία αφορμή για να τιμήσουμε όλους τους ανώνυμους εθελοντές αιμοδότες, αλλά και για να ευαισθητοποιήσουμε τον ευρύτερο πληθυσμό για την σπουδαιότητα της εθελοντικής προσφοράς αίματος και την ανάδειξή της ως μια υψηλού συμβολισμού πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

 

Μέσα από το διαχρονικό μήνυμα «δώσε αίμα, σώζεις ζωές», μπορεί κανείς να πει συμβολικά, ότι επισφραγίζονται όλοι εκείνοι οι ισχυροί «δεσμοί αίματος» μιας κοινωνίας που χαρακτηρίζεται από το βαθύ αίσθημα για την αξία του υπέρτατου αγαθού για τον άνθρωπο: της ίδιας της ζωής.

 

Αυτή η κοινωνία σήμερα, έχει περισσότερο από ποτέ την ανάγκη για τέτοιου είδους καθημερινές συνειδητές πράξεις ευθύνης, προσφοράς και φροντίδας προς το συνάνθρωπο.

 

Η Περιφέρεια Αττικής, ήδη από τον Μάϊο του 2020, έχει δημιουργήσει τράπεζα αίματος και στηρίζει συνεχώς με δράσεις την προσπάθεια ενίσχυσης της, ώστε το ιατρικό και  νοσηλευτικό προσωπικό να μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες εκείνων που χρειάζονται μετάγγιση αίματος.

 

Ως Περιφερειάρχης Αττικής και ως πρόεδρος του ΙΣΑ, ευχαριστώ από την καρδιά μου όλους όσοι συμμετέχουν στις εθελοντικές αιμοδοσίες: αιμοδότες, ιατρούς και νοσηλευτές. Η συμβολή τους είναι ανεκτίμητη, ο αγώνας τους ιερός, τόσο όσο ο αγώνας όσων δίνουν τις μεγάλες μάχες της ζωής τους.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ για  να βλέπετε όλες τις ζωντανές μας εκπομπές

 

 

 

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR