Δημ. Σύμβουλος Χρήστος Τσεμπέρης : Υποβολή ερώτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο – Ρύπανση απο πλοία.

336

Το πρόβλημα που δημιουργούν τα πλοία με τον καπνό που βγαίνει απο τα φουγάρα τους κατά τον προσέγγιση για ελλιμενισμό και απομάκρυνσή τους (απόπλου και κατάπλου) στο λιμάνι της Ραφήνας έθεσε με ερώτησή του κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημ. Συμβουλίου, ο Δημ. Σύμβουλος της συμπολίτευσης Χρήστος Τσεμπέρης εκφράζοντας παράλληλα και την προσωπική του εκτίμηση για την “προφανή απουσία ελέγχων απο τους αρμοδίους ελεγκτικούς μηχανισμούς”

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Πρόεδρο του ΔΣ Ραφήνας Πικερμίου

Θέμα: Ρύπανση ατμόσφαιρας από τα εκλυόμενα των φουγάρων συγκεκριμένων πλοίων κατά τον απόπλου και τον κατάπλου τους στο Λιμάνι, τη συνεχή λειτουργία των μηχανών των όταν είναι ελλιμενισμένα , οι σοβαρές συνέπειες για τους κατοίκους  της Ραφήνας, η αδιαφορία των πλοιοκτητών και η προφανής απουσία ελέγχων για την τήρηση των προβλεπομένων από το Λιμεναρχείο.

==========================================================================

Κύριε Πρόεδρε,

Τείνει να γίνει καθεστώς και «κανονικότητα»  η πλήρης αδιαφορία των πλοιοκτητών που φιλοξενούνται στο Λιμάνι για την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας  που αφορά στο μείγμα καυσίμου που υποχρεούνται να χρησιμοποιούν κατά τον απόπλου ή τον κατάπλου τους από τις Λιμενικές εγκαταστάσεις.

Γιατί δεν μπορεί να είναι  «κανονικότητα»  η κάπνα και οι ρύποι που αφήνουν πίσω τους , μετατρέποντας τη ζωή των συμπολιτών μας στο ευρύτερο κέντρο, αλλά ακόμη και στις Μαρίκες (ανάλογα τα κέφια των ανέμων)  σε κόλαση και θάλαμο αερίων, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία και το ευ ζην τους.

Είμαι σε θέση να γνωρίζω τις συνεχείς οχλήσεις και πιέσεις της δημοτικής αρχής για την άμεση λήψη μέτρων ώστε να τηρείται η νομοθεσία και να προστατευθεί η πόλη και η υγεία των πολιτών, που οδήγησαν σε μια αρχική κάμψη του φαινομένου, αλλά και στον έλεγχο – μείωση της ταχύτητας προσέγγισης και αποχώρησης των πλοίων , που δημιουργούσαν έντονους κυματισμούς , με συνακόλουθη δημιουργία κινδύνων τραυματισμών σε λουόμενους ή χρήστες των κοντινών παραλιών κολύμβησης.

Το τελευταίο διάστημα όμως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και η προκλητική αδιαφορία τόσο των εταιρειών, όσο και των αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών να προχωρήσουν σε συστάσεις, ελέγχους και επιβολή προστίμων εάν και όπου αυτό επιβάλλεται , είναι  εξοργιστική.

Οι συμπολίτες μας δεν έχουν φτάσει απλά τα όρια ανοχής και αντοχής τους από τη συμπεριφορά αυτή, αλλά ευλόγως ανησυχούν ακόμη και για την υγεία τους και είναι εξοργισμένοι από την αδιαφορία των υπευθύνων για να σταματήσει αυτό το αίσχος.

Το Λιμεναρχείο της πόλης μας, διενεργεί ελέγχους? Αν ναι, ποια είναι ατ αποτελέσματα? Δεν έχουν δει ποτέ ιδίοις όμμασι  το αίσχος  αυτό από τα φουγάρα των πλοίων? Εκτός κι αν όλα καλώς έχουν για το Λιμεναρχείο και όλοι οι υπόλοιποι φαντασιωνόμαστε ή ζούμε σε άλλη πόλη.

Τι περαιτέρω κινήσεις είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ως Δημοτική Αρχή, πέραν των όσων έχουν ήδη γίνει για να περιφρουρήσουμε τα δικαιώματα των συμπολιτών μας από όλους αυτούς που τα πνίγουν σε μαύρο καπνό ανάπτυξης?

ΥΓ: επισυνάπτω ενδεικτικά μερικές μόνο φωτογραφίες των τελευταίων 10 ημερών…

Τσεμπέρης Χρήστος

Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας Πικερμίου