Δημ. Σύμβουλος Παναγιώτης Δήμας : κατέθεσε και γραπτώς αίτημα για συζήτηση του θέματος της κεραίας στις Μαρίκες.

553

Ραφήνα 13 Νοεμβρίου 2019

Προς:

Τον κ. Πρόεδρο του Δ.Σ του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Τον κ. Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου.

ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ –  ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

…………………………

Με Θέμα: Εγκατάσταση κεραίας εταιρίας κινητής τηλεφωνίας στην  οδό Ναυσικάς, Περιοχή «Μαρίκες» Ραφήνας.

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΗΜΑ του ΠΑΥΛΟΥ, κατοίκου  Ραφήνας Αττικής , Περιοχή « Μαρίκες » και επί της οδού Ποσειδώνος άριθμ.3.-

Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2019  ολοκληρώθηκε  δυστυχώς η εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας γνωστής εταιρίας στην περιοχή «Μαρίκες» και επί της οδού Ναυσικάς στην ταράτσα ακινήτου, φυσικά κατόπιν ενεργειών τού ιδιοκτήτη του, πού έφεραν αυτό το δυσάρεστο, επικίνδυνο  και με απρόβλεπτες συνέπειες αποτέλεσμα για όλους εμάς πού κατοικούμε  στην περιοχή  όπου ευρίσκεται και το επίμαχο σημείο και είμαστε εκτεθειμένοι στην ακτινοβολία της κεραίας.

Η πράξη του ιδιοκτήτη του ακινήτου  μας βρίσκει αντίθετους, όλους εμάς τους κατοίκους της περιοχής, διότι βλέπουμε να απειλείται η ζωή μας και η ζωή των παιδιών  μας,  να υποβαθμίζεται η ποιότητα του περιβάλλοντος  όπου  ζούμε, και ενδεχομένως  από ενέργειες τέτοιου είδους  επέρχεται απαξίωση των περιουσιών μας.

Επίσης θέλω να σας  υπενθυμίσω, ότι στην περιοχή μεγαλώνουν πολλά βρέφη και νήπια που κατοικούν, παίζουν, ψυχαγωγούνται  κάνοντας διάφορες δραστηριότητες σε μικρή απόσταση από την περιοχή της κεραίας. Θέτω υπόψη σας ότι σε ευθεία γραμμή είναι πολύ κοντά, το δημοτικό κολυμβητήριο -με χώρους αναψυχής, παιδική χαρά, πισίνα, καφέ μπαρ- το οποίο καθημερινά  για όλα αυτά πού παρέχει δέχεται αρκετό κόσμο όλων των ηλικιών, γονείς, παιδιά, βρέφη, επισκέπτες για διάφορες δραστηριότητες τους ελεύθερου χρόνου  και επίσης σε κοντινή απόσταση λειτουργεί το πρόσφατα  εγκαινιασθέν νηπιαγωγείο  του Δήμου μας.

Εν τω μεταξύ ό καρκίνος  έχει προσβάλλει αρκετούς συνανθρώπους  μας πού έχουν στην ανωτέρω περιοχή τις κατοικίες τους ,πράγμα το οποίο δεν χωράει αμφισβήτηση από κανένα, διότι υπάρχει το ιατρικό ιστορικό των ανθρώπων αυτών πού μάχονται και δίνουν αγώνα ζωής με την επάρατο νόσο.

Επειδή λοιπόν έχουν γνώσιν οι φύλακες, όπως ανέφεραν οι κάτοικοι της περιοχής στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους στο επίμαχο σημείο της οδού Ναυσικάς στις Μαρίκες ,πού έγινε την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019  κατά την οποία  παρευρέθηκα και εγώ ως απλός διαμαρτυρόμενος κάτοικος, παρακαλώ όπως το θέμα τεθεί προς συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση του ΔΣ Ραφήνας-Πικερμίου που έχει προγραμματισθεί για την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019.

Πρέπει να ενημερωθούν οι κάτοικοι και να απαντηθούν τα ερωτήματα που υπάρχουν. Ποίος αρμόδιος ή ποία αρμόδια Υπηρεσία μπορεί να δεσμευθεί και συνάμα να εγγυηθεί εγγράφως τούτο, ότι όλοι οι κάτοικοι της εν λόγω περιοχής θα είναι ασφαλείς και ότι ή υγεία τους δεν διατρέχει ή δεν θα διατρέξει ποτέ κανένα  κίνδυνο από την επί 24ώρου  βάσεως έκθεση τους στην ακτινοβολία  πού  εκπέμπεται  από την συγκεκριμένη κεραία  κινητής τηλεφωνίας  για την οποία γίνεται λόγος?

Για να λάβετε γνώση της κατάστασης πού επικρατεί στην περιοχή μας, σας επισυνάπτω το ψήφισμα/καταγγελία των κατοίκων της Περιοχής «Μαρίκες» Ραφήνας για την τοποθέτηση της προαναφερόμενης κεραίας κινητής τηλεφωνίας, που εκδόθηκε και υπογράφηκε από τους κατοίκους την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 με το σύνθημα «Σαν μια γροθιά ενώνουμε τις φωνές μας, για το καλό όλων μας, για το καλό της υγείας των παιδιών μας και της δικής  μας».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ «ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ»