spot_img
14.6 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Δημαρχείο Ραφήνας: Επίσκεψη υψηλών αξιωματούχων από την Κίνα για συνεργασία στον τουρισμό και το εμπόριο (φωτο- βίντεο)

 

 

 

Οι Έλληνες και οι Κινέζοι είμαστε από τους αρχαιότερους λαούς στον κόσμο, και οι δεσμοί φιλίας μας είναι ισχυροί. Στο πλαίσιο αυτό, έξι Κινέζοι, πέντε άντρες και μια γυναίκα, υψηλοί αξιωματούχοι του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, από την πόλη Yinzhou με επικεφαλής τον κ. Shen Min, επισκέφθηκαν σήμερα Παρασκευή τη Ραφήνα, και συγκεκριμένα το Δημαρχείο. Η κ. Βασιλική Μπέκα, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Ευάγγελο Μπουρνού, ως ειδική σύμβουλός του, μίλησε για την ιστορία της Ραφήνας και του Πικερμίου, σε μια ιδιαίτερη παρουσίαση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, εξηγώντας στους προσκεκλημένους την ανθρωπογεωγραφία και την ζωή των κατοίκων. Αmέσως μετά προβλήθηκε ένα εντυπωσιακό βίντεο (μέρος του οποίου μπορείτε να παρακολουθήσετε παραακάτω) από την πόλη Yinzhou της Περιφέρειας Ningbo, μια πολύ ανεπτυγμένη πόλη που εχει εκατομμύρια κατοίκους.

Σκοπός της επίσκεψης των Κινέζων είναι η ανάπτυξη του διμερούς πολιτιστικού τουρισμού και η ενίσχυση του λιμενικού εμπορίου. Τόνισαν μάλιστα ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης μεταξύ των δύο χωρών, με την προώθηση της υψηλής ποιότητας πρωτοβουλίας ”belt and road”, και ότι η συνεργασία των δύο πλευρών έχει ένα ευρύ και λαμπρό μέλλον.

Η πόλη Yinzhou έχει μια ιστορία 2245 ετών, βρίσκεται στην ανατολική ακτή, έχει πολύ μεγάλη οικονομική ανάπτυξη και τεχνολογική καινοτομία, πρωτοστατεί στην βιομηχανική οικολογία, έχει υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα και είναι η πατρίδα διάσημων ακαδημαϊκών.

Το Yinzhou είναι μια ανοιχτή πόλη, μια ζωντανή πόλη, μια πόλη ευκαιριών και ιδανικών, που ευχόμαστε να επισκεφτούμε και εμείς κάποια ημέρα, διότι εντυπωσιαστήκαμε πολύ από το ολιγόλεπτο βίντεο που παρακολουθήσαμε. Η εκδότρια Κατερίνα Τράση, έλαβε μέρος στην σημερινή παρουσίαση, ως εκπρόσωπος του τοπικού τύπου της Ραφήνας και του Πικερμίου.

Μετά το πέρας της παρουσίασης οι δύο πλευρές αντάλλαξαν δώρα, και η κ.Μπέκα προσέφερε στον κ. Shen Min τον πολυτελή τόμο Ραφήνα Πικέρμι όπως μπορείτε να δείτε στις φωτο της Κ.Τράση που ακολουθούν.

Εκτός από τον κ.Shen Min, που είναι Γραμματέας τηςΕπιτροπής του Κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας στην πόλη Nigbo, παρεβρέθησαν οι κ.κ Chen Xianfu, Διευθυντής του γραφείου Οικονομικής και πληροφορικής, ο κ. Xu Jiafeng, Διευθυντής του γραφείου διαχείρισηςτης νότιας επιχειρηματικής Περιφέρειας, ο κ. Ruan Kai Γραμματέας της Επιτροπής της πόλης Yunlong του CPC, η κ.Ni Cheng Γραμματέας της υπο-περιφερειακής επιτροπής και ο κ. Le Fengyu, Προϊστάμενος τμήματος του γραφείου περιοχής επιτροπής Yinzhou.

Ρεπορτάζ Τράση Αικατερίνη

Δείτε πολλές φωτογραφίες ΕΔΩ

Δείτε πολλές φωτογραφίες ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR