spot_img
18.5 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Δημιουργική εβδομάδα 12/6-16/6 στα ΚΔΑΠ του Δήμου Μαραθώνος

 

 

Εργαστήρι Παραμυθογνωσίας-Ταξιδίου στη Γνώση: Η εβδομάδα που μας πέρασε, που συνέπιπτε με την τελευταία σχολική εβδομάδα πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, βρήκε το Εργαστήρι μας σε ρυθμούς προετοιμασίας για την καλοκαιρινή μας γιορτή με την οποία θα δείξουμε δείγμα της δουλειάς μας και θα αποχαιρετήσουμε τα ξεχωριστά παιδιά μας που μας κράτησαν συντροφιά όλη τη χειμερινή σεζόν!
Με την ομάδα των παιδιών μας ετοιμάζουμε με μεράκι και φροντίδα, με αγάπη και επιμέλεια ένα αλλιώτικο παραμύθι, ένα παραμύθι που κυριεύεται από παιδικές φωνές, τις μόνες που δικαιούνται να μιλούν για έναν καλύτερο κόσμο, τις μόνες που είναι ικανές να τον δημιουργήσουν! Την επόμενη εβδομάδα το μικρό μας παραμύθι θα πάρει σάρκα και οστά!
Εργαστήρι Μουσικής-Τμήμα Κλασσικής Κιθάρας: Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν τελευταία εβδομάδα προβών στο Τμήμα Κλασσικής Κιθάρας. Οι μαθητές μας χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ με βάση την κιθαριστική τους ηλικία και ανέλαβαν να παίξουν ένα κομμάτι η κάθε ομάδα, γραμμένο σε δύο φωνές! Οι προσπάθειές τους ήταν πολύ δυνατές και το αποτέλεσμα θαυμάσιο! Είμαστε πολύ περήφανοι για τους μαθητές μας!Τα καλύτερα έρχονται στην προσεχή τους ζωντανή δημόσια εμφάνιση!
Εργαστήρι Συναισθηματικής Αγωγής: Αντιστοιχίσαμε παρέα με τα παιδιά τα χρώματα με τα συναισθήματα και φτιάξαμε παλέτα χρωμάτων. Κάναμε πείραμα με τα χρώματα των συναισθημάτων με ξίδι και σόδα και είδαμε τι θα συμβεί, παίξαμε παιχνίδι με συναισθήματα και φτιάξαμε πολυαγαπημένα παγωτά που σε όλους μας έδωσαν χαρά!
Διαδραστικό Εργαστήρι Μουσικής: Την προηγούμενη εβδομάδα κατασκευάσαμε με πολλή φαντασία μερικά κρουστά οργανάκια: Μαράκες, τυμπανάκια και κουδουνάκια. Η χαρά των παιδιών απερίγραπτη!
Ακούσαμε ένα απόσπασμα από το “Καρναβάλι των ζώων” του Saint-Saëns που έγραψε για να διασκεδάσει τους φίλους του. Είχε ζητήσει να μη δημοσιευτεί το έργο του όσο ζούσε, γιατί πίστευε πως θα έχανε το κύρος του ως σύνθετης. Ακούσαμε τα “Λιοντάρια” και ζωγραφίσαμε με πολλή φαντασία!

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR