spot_img
25.2 C
Rafina
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, 2026
spot_img

Δημήτρης Κόκοτας: Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν τη σορό του στην Αγία Βαρβάρα

Πλήθος κόσμου στον τελευταίο αποχαιρετισμό του 57χρονου τραγουδιστή

Σε βαρύ κλίμα συγκίνησης πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή 28 Αυγούστου, ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών ύστερα από μακρά περιπέτεια με την υγεία του.

Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και άνθρωποι που αγάπησαν τα τραγούδια του άρχισαν να συγκεντρώνονται από νωρίς στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας, στην Αγία Βαρβάρα, όπου στις 12:00 έχει οριστεί η εξόδιος ακολουθία.

Ανάμεσα στους πρώτους που έφτασαν στην εκκλησία ήταν η σύζυγός του, Κατερίνα Κόκοτα. Εμφανώς καταβεβλημένη, δεχόταν τα συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση όσων προσέρχονταν για να τιμήσουν τη μνήμη του τραγουδιστή.

Χειροκρότησε το πλήθος κατά την άφιξη της σορού

Μία από τις πιο φορτισμένες στιγμές εκτυλίχθηκε λίγο πριν από τις 11:00, όταν η σορός του Δημήτρη Κόκοτα έφτασε στον ναό.

Οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε παρατεταμένα χειροκροτήματα, αποχαιρετώντας με αυτόν τον τρόπο τον καλλιτέχνη που άφησε τη δική του διαδρομή στο ελληνικό τραγούδι.

Στεφάνια και λουλούδια από συγγενείς, φίλους και συνεργάτες είχαν τοποθετηθεί τόσο στο εσωτερικό όσο και στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Όσο πλησίαζε η ώρα της ακολουθίας, ολοένα περισσότεροι άνθρωποι κατέφθαναν στην Αγία Βαρβάρα.

Η πολυετής μάχη για τη ζωή

Ο Δημήτρης Κόκοτας νοσηλευόταν επί μεγάλο χρονικό διάστημα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς», δίνοντας μια δύσκολη και άνιση μάχη.

Σε όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του, η οικογένειά του παρέμενε στο πλευρό του, διατηρώντας την ελπίδα για μια θετική εξέλιξη. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και στους ανθρώπους που παρακολουθούσαν την πορεία του.

kideia3.jpg
Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Δημήτρη Κόκοτα, συντετριμμένη η σύζυγός του
Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Δημήτρη Κόκοτα, συντετριμμένη η σύζυγός του

 

 

 

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Δημήτρη Κόκοτα, συντετριμμένη η σύζυγός του

Δωρεές στη μνήμη του για τα παιδιά με καρκίνο

Στην είσοδο του ναού έχει τοποθετηθεί ειδικό κουτί για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».

Όσοι το επιθυμούν μπορούν, αντί άλλης προσφοράς, να κάνουν δωρεά στη μνήμη του τραγουδιστή, στηρίζοντας παιδιά και οικογένειες που δοκιμάζονται από τον καρκίνο.

Μετά την εξόδιο ακολουθία θα ακολουθήσει η ταφή στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Δημήτρης Κόκοτας διατηρούσε στενή σχέση με την Αγία Βαρβάρα και είχε συμμετάσχει ενεργά στα κοινά της περιοχής. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, προτού η σοβαρή περιπέτεια της υγείας του αλλάξει αιφνιδιαστικά τη ζωή του.

 

Αυτή την εβδομάδα

Θλίψη στο Αγρίνιο: Πέθανε ξαφνικά στα 32 του ο Μανούσος Φαρμάκης, αδελφός της Όλγας και της Γωγώς

Βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει στο Αγρίνιο ο αιφνίδιος θάνατος...

Παραλία Μαραθώνα: Αποδυτήρια με… σεντόνι – Η ανάπτυξη έκανε βουτιά και δεν ξαναβγήκε

Πολλές δεκαετίες πίσω μάς γύρισαν οι εικόνες που δημοσίευσε...

Υπόθεση Μαζωνάκη: Έψαχναν στην ΑΙ πώς θα τον επαναφέρουν, έσβησαν τα ραντεβού του, τον έβγαλαν φωτογραφία

Στα ψηφιακά ίχνη που εντοπίστηκαν σε κινητά τηλέφωνα και...

ΝΕΑ

Τροχαίο στη λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος της Αρίωνος – Αυξημένη κίνηση προς Ραφήνα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στη λεωφόρο Μαραθώνος, στο ρεύμα κυκλοφορίας...

RPN.GR