spot_img
3.8 C
Rafina
Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Δήμος Μαραθώνος: Ανακατασκευάζουμε και συντηρούμε τις παιδικές χαρές του Δήμου μας

 

 

 

 

Μετά από επίμονες ενέργειές μας και δεδομένου ότι εργαζόμαστε πάντα με γνώμονα όλους τους κανόνες ασφάλειας και νομιμότητας,  προχωράμε στην υλοποίηση  ενός προγράμματος διαχείρισης που αφορά στις παιδικές χαρές και στα 4 δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου μας. Δεν μένουμε μόνο στην κατασκευή τους, πράγμα δεδομένο και αυτονόητο. Το παρόν πρόγραμμα περιλαμβάνει όχι μόνο την πλήρη ανακαίνισή τους, αλλά και την συντήρηση και πιστοποίησή τους, ώστε να είναι πάντα λειτουργικές και ασφαλείς.

Προχωρούμε με στόχο να παραδώσουμε ολοκληρωμένους και σύμφωνα με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές χώρους αναψυχής για τα παιδιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 49 παιδικές χαρές του Δήμου μας, παραλάβαμε μόνο μία έτοιμη στην αρχή της θητείας μας.

Μέχρι σήμερα, έχουμε ήδη 5 έτοιμες προς παράδοση στην παραλία της Νέας Μάκρης, στην περιοχή Ερυθρός της Νέας Μάκρης (επί της οδού Αισχύλου), στον Μαραθώνα (επί της οδού Λένα) στην Κοινότητα Βαρνάβα και στην Κοινότητα Γραμματικού, στις οποίες προχωρήσαμε σε συνολική ανακαίνιση, αντικατάσταση φθαρμένων εγκαταστάσεων, αποκατάστασης δαπέδου και αντικατάστασης  φωτισμού.

Σειρά έχουν άλλες 4 παιδικές χαρές οι οποίες έχουν ήδη δημοπρατηθεί και άμεσα ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης. Βρίσκονται στην πλατεία της Νέας Μάκρης, στην παραλία της Νέας Μάκρης (Νηρέας), στην περιοχή Ξυλοκέριζα και στο συνοικισμό Μαραθώνος. Άλλες 4 βρίσκονται σε διαδικασία ένταξης και δημοπράτησης στο άμεσο μέλλον.

Ιδιαίτερο βάρος και, σύμφωνα με το αίσθημα ευθύνης που έχουμε απέναντι στους γονείς, έχει η  παράνομη λόγω θέσης, αλλά και επικίνδυνη λόγω φθοράς, παιδική χαρά επί της παραλίας Μαραθώνος,  για την οποία αιτούμαστε μέσω εγγράφου από την Κτηματική Υπηρεσία την παραχώρηση του χώρου για την κατασκευή νέας, σύμφωνα με όλους τους κανόνες νομιμότητας και ασφάλειας.

Κύριοι στόχοι μας, βάσει του προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι:

– Όλες οι παιδικές χαρές κατασκευάζονται νόμιμα σε χώρους που ανήκουν στο Δήμο.

– Είναι όλες πιστοποιημένες ώστε τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια.

– Για πρώτη φορά εξασφαλίζουμε και την διαρκή συντήρησή τους λόγω της φθοράς του χρόνου και της χρήσης.

Επιπλέον έχουμε εξασφαλίσει  δωρεές υλοποίησης κατασκευής για άλλες τρεις παιδικές χαρές. Η πρώτη που έχει ήδη ξεκινήσει, αφορά στην παιδική χαρά στην Πλατεία της Αγίας Μαρίνας, για την οποία ευχαριστούμε θερμά τον Βρεφονηπιακό Σταθμό «Ονειρόσκαλα» για την δωρεά.  Έπονται οι παιδικές χαρές στο γήπεδο της Αγίας Μαρίνας  και το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Ζούμπερι.

“Γυρίζουμε σελίδα σε έναν ακόμα πολύ σημαντικό τομέα της καθημερινότητάς μας. Οι παιδικές χαρές του Δήμου μας αλλάζουν όψη. Η αδράνεια των προηγούμενων ετών σταματά. Εμείς αισθανόμαστε την υποχρέωση να κοιτάμε στα μάτια τους δημότες μας και να τους παρέχουμε όλες τις δικλείδες ασφαλείας για να μην φοβούνται πια για το που παίζουν τα παιδιά τους. Ανακατασκευάζουμε τις παιδικές χαρές μας  και εξασφαλίζουμε τη διαρκή συντήρηση όπου υπάρχει ανάγκη, με στόχο μας την υλοποίηση απαραίτητων έργων  για τους δημότες μας”,  δήλωσε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Έργων κ. Βαγγέλης Σωτηρίου.

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα Πικέρμι: Το πρόγραμμα των ΚΑΠΗ για τον Ιανουάριο- εβδομαδιαίες δράσεις – rpn

Το πρόγραμμα των ΚΑΠΗ Ραφήνας Πικερμίου για τον...

Πρωτοχρονιά με λιγοστό κοινό στην κοπή πίτας στο Δημαρχείο Ραφήνας-Πικερμίου (φωτο- βίντεο RPN)

Η νέα χρονιά μπήκε επίσημα στο Δημαρχείο Ραφήνας-Πικερμίου στις...

Μικρή αστοχία, μεγάλος συμβολισμός στον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος

Όχι, δεν είναι κακό να μένουμε στα παλιά. Ούτε...

ΝΕΑ

Νέα Υόρκη: Ορκίστηκε δήμαρχος ο Μαμντάνι – Οι συμβολισμοί της τελετής

Ο Ζόχραν Μαμντάνι είναι και επίσημα εδώ και μερικές...

Όλες οι αλλαγές σε φόρους, μισθούς και συντάξεις για το 2026

Χρονιά εφαρμογής των περισσότερων φορολογικών μέτρων που ψηφίστηκαν πρόσφατα...

RPN.GR