Δήμος Παλλήνης : Μέτρα για την ασφαλή εξυπηρέτηση των δημοτών. Μόνο εξ αποστάσεως ή με ραντεβού

362

Ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση πολιτών και την προστασία όλων, αποφασίστηκαν την Παρασκευή 13 Μαρτίου, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου πρόληψης, διαχείρισης και αντιμετώπισης του κορονοϊού, που συστάθηκε με εντολή του Δημάρχου Παλλήνης, Θανάση Ζούτσου.

Τα μέτρα κινούνται σε τρεις άξονες:

Α) στην ενίσχυση και διασφάλιση της προφύλαξης όλων 

Β) στην αποφυγή συνωστισμών

Γ) στην διευκόλυνση των εξ αποστάσεως συναλλαγών με τον Δήμο

Στο πλαίσιο αυτό:

1.       Προτρέπονται οι δημότες να πραγματοποιούν τις πληρωμές τους προς τον Δήμο, μέσω Τράπεζας (ATM ή e-banking).

2.       Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κλπ, παρακαλούμε τους δημότες να στέλνουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικώς (μέσω e mail). Τα σχετικά έγγραφα θα αποστέλλονται από τον Δήμο, ταχυδρομικά ή θα παραδίδονται-παραλλαμβάνονται κατόπιν ραντεβού.

3.       Για κάθε άλλη επικοινωνία ή συναλλαγή με τον Δήμο, οι πολίτες προτρέπονται να επικοινωνούν τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά. Υπενθυμίζεται ότι για την υποβολή δηλώσεων επιπλέον τετραγωνικών μέτρων, ήδη έχει δοθεί παράταση έως 30 Ιουνίου 2020.

Τα τηλέφωνα και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις εξυπηρέτησης των δημοτών, θα ανακοινωθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

Για όλη την περίοδο εφαρμογής των μέτρων και για την προστασία όλων, οι δημότες δεν θα μπορούν να εισέρχονται στους χώρους των δημοτικών υπηρεσιών.

Σε περιπτώσεις που είναι αδύνατη η εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση, οι δημότες θα εξυπηρετούνται με ραντεβού.

Για τις περιπτώσεις αυτές, δημιουργείται ειδικός χώρος υποδοχής στο φουαγιέ του Δημαρχείου, όπου θα τηρούνται όλα τα μέτρα πρόληψης θα παραβρίσκεται αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου ο οποίος θα κατευθύνει τους πολίτες.

Στα ΚΕΠ του Δήμου Παλλήνης, θα τηρούνται μέτρα αποφυγής συνωστισμού ενώ οι χώροι θα αερίζονται και τα απολυμαίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. 

Για τις πρόσθετες ανάγκες εξυπηρέτησης των δημοτών κατά την περίοδο εφαρμογής των μέτρων, θα διατεθεί το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών.

Για τις πρόσθετες ανάγκες καθαριότητας και απολύμανσης, αποφασίστηκε να διατεθεί στις δημοτικές υπηρεσίες, το προσωπικό καθαριότητας των σχολικών μονάδων και των Νομικών Προσώπων του Δήμου. Ο Δήμος Παλλήνης διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι υπάρχουν οι δυνατότητες και τα εργαλεία ώστε να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα και με ασφαλή τρόπο, η λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών και η εξυπηρέτηση των δημοτών. Ζητούμε την συνεργασία των δημοτών, προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία. Επισημαίνουμε ότι κανένα από τα μέτρα προφύλαξης δεν μπορεί να αποδώσει εάν δεν τα τηρούμε ΟΛΟΙ.