spot_img
14.6 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου: Αποφασιστικές παρεμβάσεις, όχι λόγια – Δελτίο τύπου – rpn

 

 

 

Με στοχευμένες και άμεσες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Ραφήνας – Πικερμίου και προσωπική παρέμβαση της Δημάρχου κ. Δήμητρας Τσεβά, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, την Τροχαία και τη Δημοτική Αστυνομία, εφαρμόστηκαν μέτρα που ήδη δείχνουν πως λειτουργούν και φέρνουν απτά αποτελέσματα στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στο λιμάνι της Ραφήνας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Η συντονισμένη δράση, που συζητήθηκε στις συσκέψεις που συγκάλεσε η δημοτική αρχή με υψηλόβαθμους αξιωματικούς υλοποιήθηκε με ταχύτητα, αποφασιστικότητα και περιλαμβάνει:

  • Ενίσχυση της τροχαίας και του Λιμενικού και συνεχή επιτόπια παρουσία για άμεση ρύθμιση της κίνησης.
  • Οργανωμένη έξοδο για αποφυγή μποτιλιαρίσματος, αποκλειστικά από την οδό Ευβοϊκού για να μην υπάρχει συμφόρηση στο κέντρο της πόλης.
  • Τροχαία στα «νευραλγικά» σημεία της Ραφήνας και του Πικερμίου

Μέτρα που θα εφαρμοστούν όλες τις Κυριακές του Αυγούστου που η επιβατική κίνηση στο Λιμάνι είναι αυξημένη.

Αποτελεί πάγια θέση της δημοτικής αρχής η κατασκευή έργων υποδομής που θεωρούνται αναγκαία για την αποσυμφόρηση της πόλης από τη λειτουργία του Λιμανιού, ωστόσο εφαρμόζουμε λύσεις και προωθούμε παρεμβάσεις που μπορούν να μειώσουν τις συνέπειες.

Οι  «συγκοινωνιολόγοι του πληκτρολογίου» αν και διοικούσαν για αρκετά χρόνια:

  • ΔΕΝ κατάφεραν να πάρουν μέτρα για την αποσυμφόρηση της πόλης από τη λειτουργία του λιμανιού.
  • ΔΕΝ προχώρησε κανένα έργο υποδομής κατά τη διάρκεια της θητείας τους, αν και κουνάνε το δάχτυλο στη σημερινή διοίκηση του δήμου.

Η Δημοτική Αρχή είναι σταθερά προσηλωμένη στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών , με σκληρή δουλειά που δε γνωρίζει καλοκαίρι, εν αντιθέσει με κάποιους, που οι πολίτες τους έχουν στείλει σε μόνιμες διακοπές. Οι παρεμβάσεις σε συνεργασία με όλους του εμπλεκόμενους φορείς θα συνεχιστούν με στόχο ένα λιμάνι σύγχρονο, ασφαλές και λειτουργικό.

Αυτή την εβδομάδα

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR