Δήμος Ραφήνας Πικερμίου : Εβδομαδιαία αναφορά ενημέρωσης δημοτών

211

 

Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου εισερχόμενος σε μια διαδικασία εβδομαδιαίου απολογισμού των δράσεων των υπηρεσιών του, ενημερώνει τους πολίτες του πλέον των επεμβάσεων στα θέματα καθημερινότητας (καθαριότητα, πράσινο – ύδρευση – ηλεκτροφωτισμός).

Την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου υπεγράφη προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής για την κατασκευή του 1ου παιδικού σταθμού Πικερμίου καθώς και η σύμβαση «Υδραυλική μελέτη – Πολεοδομική οργάνωση πυρόπληκτης περιοχής» η οποία αφορά το ρέμα Νταού στα νοτιοδυτικά σύνορα του οικισμού Πευκώνα.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Επιπροσθέτως ολοκληρώθηκαν από τις υπηρεσίες του Δήμου συσκευώνUV-Cαπολύμανσης αέρα εσωτερικού χώρου για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά κτίρια, ώστε να ενισχυθούν τα μέτρα αντιμετώπισης της εν εξελίξει πανδημίας (covid-19).

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υπογραφής σύμβασης για την προμήθεια προκατασκευασμένων αιθουσών για τις ανάγκες του 3ου Εργαστηριακού Κέντρου Επαγγελματικού Λυκείου Ραφήνας-Πικερμίου, ενώ ολοκληρώθηκαν στο σύνολό τους οι επισκευές και συντηρήσεις σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων καθώς και λοιπές δράσειςυπηρεσιών απολύμανσης των κτιρίων.

Στα πλαίσια της καθημερινότητας συνεχίστηκε η αποκομιδή μπαζών, ογκωδών αντικειμένων και βλαστικών υπολειμμάτων στις Δημοτικές Κοινότητες Ραφήνας και Πικερμίου.

Από συνεργεία επέμβασης του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου υλοποιήθηκαν διαγραμμίσεις έμπροσθεν σχολικών μονάδων ενώ επισκευάστηκαν βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού.

Συνεχίστηκαν οι αποψιλώσεις και καθαρισμοί Δημοτικών χώρων από βλάστηση.

Συνεχίστηκαν οι προγραμματισμένες αντικαταστάσεις υδρομέτρων από την Υπηρεσία Ύδρευσης, αντιμετωπίστηκαν οι βλάβες του δικτύου και έγινε επίστρωση ψυχρού ασφαλτομείγματος σε διάφορες οδούς του Δήμου.

Ολοκληρώνοντας δράσεις ενίσχυσης του κοινωνικού ιστού, έγινε διανομή τροφίμων μέσω των δημοτικών κοινωνικών δομών του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.