spot_img
18.5 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου: Με ανοιχτή αγκαλιά στην «Πορεία της Γαλιλαίας» – Μήνυμα ζωής, ελπίδας και πολιτισμού!

 

 

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Πρότυπη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία» διοργανώνει την εμβληματική «Πορεία της Γαλιλαίας», έναν θεσμό ευαισθητοποίησης και συμπαράστασης προς τους ασθενείς που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο.

Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2025, με ώρα έναρξης 19.30 και σημείο αναφοράς τη Ραφήνα, που έχει την τιμή να είναι ο Δήμος Φιλοξενίας.

Την ευθύνη της διοργάνωσης στην πόλη μας έχει αναλάβει ουσιαστικά ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου, σε αγαστή συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Από την πλευρά του Δήμου, το Τμήμα Πολιτισμού με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Θωμά Μαυρογόνατο και όλα του το επιτελείο, εργάζεται μεθοδικά ώστε η εκδήλωση να διεξαχθεί άψογα, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, προσφέροντας στους πολίτες μια μοναδική εμπειρία συμμετοχής .

Η «Πορεία» θα ξεκινήσει από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παντοβασίλισσα) και θα καταλήξει στο Πάρκο Καραμανλή, δια μέσου της οδού Αραφηνίδων Αλών. Εκεί, στο φιλόξενο χώρο του Δήμου μας, θα κορυφωθεί η εκδήλωση με συναυλία του αγαπημένου καλλιτέχνη Χρήστου Θηβαίου, πλαισιωμένου από τις συνθέσεις του Παναγιώτη Μάργαρη.

Η «Γαλιλαία», μοναδική Πρότυπη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας στην Ελλάδα, από το 2010 προσφέρει δωρεάν ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε ασθενείς και οικογένειες, αναδεικνύοντας το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην αξιοπρέπεια και τη στήριξη. Η πορεία αυτή, πέρα από συμβολική, αποτελεί και μια ισχυρή υπενθύμιση: όλοι μπορούμε να γίνουμε συνοδοιπόροι των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται.

Η Ραφήνα ανοίγει φέτος την αγκαλιά της στην ΓΑΛΙΛΑΊΑ.

Δελτίο Τύπου

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR