Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου:Ξεκινά το πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών στον «Πρωτέα»

457

 

Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 ξεκινά από το  Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου το Πιλοτικό Πρόγραμμα Συλλογής Βιοαποβλήτων και Ανακυκλώσιμων υλικών, στον οικισμό Πρωτέα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία  «ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.»

Μοιράστηκε ήδη  ο απαραίτητος εξοπλισμός και την Δευτέρα 9.11.2020 , ημέρα εκκίνησης του προγράμματος, θα γίνουν οι πρώτες αποκομιδές  βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών από τα επιλεγμένα σημεία.

Η  πρώτη ομαδοποίηση των εθελοντών – νοικοκυριών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα οργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί  στην αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης  και της ποσότητας του παραγόμενου χρήσιμου κομπόστ (βιοαπόβλητα υλικά) με αποτέλεσμα  τη μείωση της τελικής ποσότητας των απορριμμάτων που κατευθύνονται προς υγειονομική ταφή, με  στρατηγικό στόχο το 2035 η παραγόμενη ποσότητα των απορριμμάτων να μειωθεί κατά 65%, με την ενίσχυση της διαλογής στην πηγή .

Ο Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου εκτιμώντας την προσπάθεια των εθελοντών που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής οικιακών βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, «ανταποδίδει»  με μείωση της τάξεως του 50% στα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Η υποβολή των αιτήσεων  συμμετοχής  διευρύνεται συνεχώς.

Με αφορμή την εκκίνηση του πιλοτικού προγράμματος ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς δήλωσε:

«Διαλέγω στην πηγή, επιλέγοντας ένα βιώσιμο μέλλον» πρέπει να γίνει επιλογή ζωής και υποχρέωση του καθενός μας για τις επόμενες γενιές.

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την διαφορά και να προστατεύσουμε το περιβάλλον που ζούμε. Το έχουμε δανειστεί από τις γενιές που έρχονται και οφείλουμε να τους παραδώσουμε καλύτερο!»

 

Α. Βασιλόπουλος Στην πρώτη θέση η ”πράσινη” ανάπτυξη

Άλλο ένα ”πράσινο” βήμα κάνει από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου ο δήμος Ραφήνας Πικερμίου με το πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών από τον οικισμό του Πρωτέα. Ως αντιδήμαρχος περιβάλλοντος αλλά και ως πρόεδρος της επιτροπής βιώσιμου περιβάλλοντος του Δήμου, νιώθω υπερήφανος που μέσα στον πρώτο χρόνο των καθηκόντων μου σε αυτόν τον νευραλγικό τομέα, έχουν γίνει σημαντικές και ουσιαστικές οικολογικές δράσεις.

Στην ατζέντα μας και ως ”Δύναμη Ανάπτυξης” έχει πρωταρχική θέση η ”πράσινη” πολιτική και η προστασία της φύσης. Η φύση είναι το σπίτι μας και το σπίτι μας το αγαπάμε και το φροντίζουμε.

=======================================================

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

=======================================================