Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου:Συστάσεις για την λαϊκή αγορά και πρόστιμα για την χρήση αθλ.χώρων παρά την απαγόρευση

1833

Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου εξέδωσε πριν λίγο δελτίο τύπου με συστάσεις για την λειτουργία των λαικών αγορών,υπενθυμίζει στους επαγγελματίες της περιοχής να τηρούν όλους τους κανόνες υγιεινής και στηλιτεύει την παράνομη είσοδο στον χώρο του δημοτικού πάρκου αναψυχής Ραφήνας.Ακολουθεί το δελτίο τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:  1.ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ  ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

2. ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ  ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς και η επιτροπή διαχείρισης κρίσεων με αφορμή τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς στο Δήμο μας τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, κάνει έκκληση στους πολίτες και τους επαγγελματίες , να ακολουθήσουν αυστηρά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας σε ό,τι  αφορά στην τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής και να αποφύγουν στο μέτρο του ανθρωπίνως δυνατού τις επαφές και το συνωστισμό στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας και της προσωπικής Υγείας ενός εκάστου.

Ειδικότερα στις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας συστήνει  να προγραμματίσουν τις όποιες  αγορές τους μέσω άλλων μελών της οικογένειας και να αποφύγουν την αυτοπρόσωπη παρουσία, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής.

Στο ίδιο μήκος κύματος, καλεί και τους επαγγελματίες  να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας (γάντια, τακτικές απολυμάνσεις κλπ) και να προσπαθήσουν  να διατηρήσουν  μια ροή, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα συνωστισμού όπως αυτά που παρατηρήθηκαν  στα σούπερ μάρκετ.

Έχουμε να περάσουμε μαζί ένα δύσκολο διάστημα. Δεν  χρειάζεται πανικός. Απαιτείται υπευθυνότητα, ενημέρωση και ατομική προστασία. Όλοι μαζί με ψυχραιμία , ενημέρωση και σοβαρότητα θα το ξεπεράσουμε και αυτό.

===================

Η επιτροπή με λύπη της πληροφορήθηκε σήμερα, ότι παρά την απαγόρευση λειτουργίας και χρήσης των δημοτικών αθλητικών χώρων , βρέθηκαν συμπολίτες μας που αδιαφόρησαν  παντελώς για τα μέτρα και τις οδηγίες Πολιτείας και Δήμου και εισήλθαν παρανόμως  στο χώρο του Δημοτικού Πάρκου Αναψυχής , αγνοώντας επιδεικτικά κάθε κανόνα προσωπικής ασφαλείας για να «αθληθούν».

Η ατομική ευθύνη κάθε ενός από εμάς είναι κορυφαία επιλογή στάσης  έναντι του συνόλου των πολιτών.  Κάθε άλλη επιλογή είναι  πρωτοφανής έλλειψη κοινωνικής ευθύνης!

Οι παραβάτες  θα τιμωρούνται  παραδειγματικά με βάση τις κείμενες διατάξεις.

Η ανευθυνότητα ΔΕΝ ήταν ποτέ και ΔΕΝ μπορεί να είναι ανεκτή  επιλογή αυτές τις δύσκολες ημέρες!