spot_img
26.4 C
Rafina
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
spot_img

Δημοτική αρχή Τσεβά: Πέρασαν αύξηση 14% στα δημοτικά τέλη με τη συνήθη μέθοδο των ”έγκυρων” ψήφων και τώρα κάνουν τους ανήξερους

Καυστικός ο π. αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεμπέρης για το καινούργιο χαράτσι στα δημοτικά τέλη:
“ΠΈΡΑΣΑΝ” ΑΎΞΗΣΗ 14% ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΉΘΗ ΜΈΘΟΔΟ ΤΩΝ “ΈΓΚΥΡΩΝ” ΨΉΦΩΝ ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΚΆΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΞΕΡΟΥΣ! ΝΤΡΟΠΉ!
ΔΕΝ ΑΥΞΗΣΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, “δεν ξέρω τίποτα”, “να μας φερετε ενα χαρτι που να τα λεει αυτά” απάντησαν, κουνώντας και το δάχτυλο οι μονίμως έκπληκτοι αδαείς αλλά πάντα πρόθυμοι της μειοψηφικής Διοίκησης του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου, στον Δημοτικό Σύμβουλο Konstantinos Xintaras αλλά και την Χριστινα Λαμπιρη που ρωτούσαν να μάθουν πώς παρά την αντίθετη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου της πόλης για μη αυξηση των δημοτικών τελών(12-7 παρακαλω) , οι δημότες ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ, έλαβαν λογαριασμούς για το 2026 ΑΥΞΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑ 14% ΑΝΑ ΤΜ (όσο ακριβώς δηλαδή προέβλεπε η εισηγηση της διοικούσας μειοψηφίας , εισήγηση που καταψηφίστηκε πανηγυρικά…).
ΔΕΝ ΑΥΞΗΣΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, επέμενε η ίδια η Δήμαρχος (ηχητικό απο τη συνεδρίαση), αλλά και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κος Μπουρνιάς, ζητώντας από τους δυο δημοτικούς συμβούλους να φέρουν χαρτια και λογαριασμούς.
Ματαίως επέμεναν και οι δυο. Ακόμη ποιο μάταια η κα Λαμπίρη έδινε και λογαριασμούς πολιτών. “Να μας τα στειλετε με μεηλ και θα επιληφθούμε” έλεγαν, επιμένοντας οτι ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΚΑΜΜΙΑ!!!
Ακριβώς δίπλα τους, σφύριζε αδιάφορη η κα πρόεδρος του Συμβουλίου, η οποία έχει αναρτήσει στη Διαύγεια με την υπογραφή της (ως όφειλε) απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου της 4ης Δεκεμβρίου με τιμή ανα τμ αυξημένη κατά 14%, από 1,63 στο 1,84/τμ ΌΠΩς Η ΕΙΣΉΓΗΣΗ ΠΡΟΈΒΛΕΠΕ, διότι παρά την καταψηφιση με 12-7 , οι ψήφποι κατά δεν προσμετρώνται ως έγκυρες ελλείψει εισήγησης… άρα εγκυρες είναι οι 7 υπέρ των προθύμων που λιγες εβδομάδες αργότερα δεν ήξεραν τίποτα για το θέμα και επέμεναν ότι αυξησεις δεν έχουν γίνει.
Και επειδή ζητούν χαρτιά και ντοκουμέντα και στοιχεία και “κόβονται” ότι αυξηση 14% στα τέλη ηλεκτροφωτισμού και δη με την υπογραφή τους δεν υπάρχει, ορίστε παρακάτω και τα αποσπάσματα των λογαριασμών Δεκεμβρίου με 1,63 και Γενάρη με 1,86..
Ορίστε και η απόφαση του ΔΣ όπως η κα Παπαδοπούλου ανήρτησε στη διαύγεια, ορίστε και το ηχητικό από τη συνεδρίαση που δεν ξέρουν τίποτα και λίγο πολύ βγάζουν τρελούς Ξηντάρα και Λαμπίρη.
΅ειναι πλέον πολύ σοβαρότερο του δημόσιου, συνήθους και συνεχούς εμπαιγμού σώματος και πολιτών από τη διοίκηση και τη Δήμαρχο.
Ειναι θέμα δημοκρατίας, και αυτοσεβασμού για τη θεσμική κατρακύλα. Είτε δεν έχουν ιδέα τι ψηφίζουν, τι αποφασίζουν και τι εφαρμόζουν, είτε ψευδονται ανερυθρίαστα το αποτέλσμα είναι ένα: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
ΥΓ: ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΝ…
ΤΣΕΜΠΕΡΗΣ

Αυτή την εβδομάδα

Όταν η Νέα Μάκρη πήγαινε σινεμά: Η ιστορία του θρυλικού «Σινέ Μάκρη»

Τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, οι θερινοί...

Ραφήνα: Εμπλοκή της άγκυρας του «Superferry» σε συρματόσκοινο – Απέπλευσε με 705 επιβάτες

Πρόβλημα με την άγκυρά του αντιμετώπισε το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο...

Ραφήνα: Πως ανακοίνωσε το Λιμενικό τον θάνατο του υπάρχου του Superferry Αντώνη Βιδάλη

Η επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος: Τις πρωινές ώρες σήμερα,...

Φωτιά στη Βοιωτία: Εθελοντής έσωζε ξένα σπίτια, ενώ το δικό του γινόταν στάχτη

Μία ανθρώπινη ιστορία που συμπυκνώνει το μέγεθος της καταστροφής...

ΝΕΑ

Ραφήνα: Εμπλοκή της άγκυρας του «Superferry» σε συρματόσκοινο – Απέπλευσε με 705 επιβάτες

Πρόβλημα με την άγκυρά του αντιμετώπισε το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο...

Ραφήνα: Πως ανακοίνωσε το Λιμενικό τον θάνατο του υπάρχου του Superferry Αντώνη Βιδάλη

Η επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος: Τις πρωινές ώρες σήμερα,...

Φωτιά στη Βοιωτία: Εθελοντής έσωζε ξένα σπίτια, ενώ το δικό του γινόταν στάχτη

Μία ανθρώπινη ιστορία που συμπυκνώνει το μέγεθος της καταστροφής...

Τραγωδία στην Ψάθα: Νεκροί ένας Έλληνας και ένας Δανός από τη σύγκρουση δύο ελικοπτέρων

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς...

RPN.GR