spot_img
9.5 C
Rafina
Σάββατο, 14 Μαρτίου, 2026
spot_img

Διώξεις για κακούργημα ζητά ο ανακριτής για την φωτιά στο Μάτι

 

 

 

Για πρώτη φορά ύστερα από δυο χρόνια που συμπληρώνονται σε λίγες ημέρες,είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το κατηγορητήριο που έχει συναχτεί για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς που στοίχισε την ζωή σε 102 συμπολίτες μας, και το οποίο απαρτίζεται μέχρι σήμερα από αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, να διευρυνθεί με αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος και συγκεκριμένα με την κατηγορία της έκθεσης.

Ήδη, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το protothema.gr ο ανακριτής που χειρίζεται την ογκωδέστατη δικογραφία και διενεργεί την ανάκριση Αναστάσιος Μαρνέρης, έχει ζητήσει  διεύρυνση του κατηγορητηρίου για αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα επικαλούμενος νεώτερα στοιχεία .

Πιο συγκεκριμένα ο ανακριτής επικαλείται νεότερα στοιχεία που έχει συλλέξει και έχει υποβάλλει ήδη στην εισαγγελία αίτημα να προχωρήσει στην άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για το κακούργημα της έκθεσης. Το αίτημα για άσκηση συμπληρωματικής κακουργηματικής δίωξης, φέρεται να αφορά σε υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, που βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο της δικαστικής έρευνας.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο κ. Μαρνιέρης είχε πραγματοποιήσει εφόδους στο συντονιστικό κέντρο της πυροσβεστικής και σε άλλες υπηρεσίες που είχαν την ευθύνη του σχεδιασμού και επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Κατά τις εφόδους αυτές φέρεται να συγκέντρωσε κρίσιμα στοιχεία. Προς το παρόν, πάντως, το ανακριτικό αίτημα εξετάζεται από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο.

Αυτή την εβδομάδα

Παντοβασίλισσα Ραφήνας: Λαχειοφόρος Αγορά από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου

Λαχειοφόρος Αγορά από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα της Παντοβασίλισσας Ραφήνας...

Συνελήφθη αστυνομικός για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας

Στη σύλληψη αστυνομικού που υπηρετεί στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 17 Μαρτίου

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας –...

Μαραθώνας: Τελετή ανάδειξης πρεσβευτών Μαραθωνίου ιδεώδους

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑΣ...

ΝΕΑ

Συνελήφθη αστυνομικός για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας

Στη σύλληψη αστυνομικού που υπηρετεί στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 17 Μαρτίου

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας –...

Μαραθώνας: Τελετή ανάδειξης πρεσβευτών Μαραθωνίου ιδεώδους

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑΣ...

Οι ΗΠΑ επικηρύσσουν τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ για 10 εκατ. δολάρια

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή εισέρχεται στην 14η ημέρα...

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Κοτομπέικον που δεν ξεχνιέται!

Τρυφερό κοτόπουλο τυλιγμένο με τραγανό μπέικον και ψημένο όπως...

RPN.GR