Δίπλα στους ηλικιωμένους της Ν.Μάκρης βρέθηκε το πρωί ο Σωτήρης Τσιόδρας(φωτο)

384

Μεγάλη ανησυχία στις υγεινομικές αρχές από τα 12 μέχρις στιγμής επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στον οίκο ευγηρίας της Ν.Μάκρης.Για τον λόγο αυτό, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη άμεσα στο σημείο, ώστε να ελέγξει το σύνολο του προσωπικού και των φιλοξενούμενων.

Στο γηροκομείο, στη Νέα Μάκρη, έσπευσε το πρωί της Δευτέρας και ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, για να ελέγξει την κατάσταση.

Στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” μίλησε ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, αναφορικά με την κατάσταση που έχει προκύψει με τα κρούσματα στο γηροκομείο.

Κανείς δεν μπορεί να μπει μέσα, ούτε να βγει. Οι εντολές από τον ΕΟΔΥ και από τον κ. Χαρδαλιά είναι σαφέστατες. Θα τις τηρήσουμε με κάθε αυστηρότητα. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν παίζουμε με αυτό το θέμα”, σημείωσε ο κ. Τσίρκας αναφορικά με τους εργαζόμενους που βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας έξω από το γηροκομείο και επιχείρησαν να μπουν μέσα.

“Έχω εικόνα ότι εντός του γηροκομείου είναι γύρω στους 70 ηλικιωμένους και γύρω στους 20 εργαζόμενους. Οι οποίοι και θα παραμείνουν μέσα”, πρόσθεσε ο ίδιος.