Δυνατός σεισμός τώρα αισθητός σε Πικέρμι και Ραφήνα

1337

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή πριν από λίγα λεπτά ( σημειώθηκε στις 7:09 μ.μ)  σε πολλές περιοχές της Αττικής.  Ο σεισμός είχε μικρή διάρκεια αλλά μεγάλη ένταση.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μας, ο σεισμός ήταν εντάσεως 4,2 Ρίχτερ, είχε επίκεντρο στη Μαγούλα, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο του σεισμού που ταρακούνησε την Αθήνα την περασμένη Παρασκευή.

«Θα υπάρξουν και άλλοι σεισμοί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσελέντης, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Για τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε σήμερα, με επίκεντρο τη Μαγούλα και που έγινε αισθητή σε όλη την Αττική μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας στην ΕΡΤ τονίζοντας πως ήταν ένας σεισμός αναμενόμενος. «Oυσιαστικά τον είχαμε προδιαγράψει από την περασμένη Παρασκευή» είπε χαρακτηριστικά.

«To μέγεθός του πρέπει να είναι 4,3 υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις μέχρι στιγμής… Με βάση τα στοιχεία που έχουμε είναι το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού που έδωσε τα 5,3 Ρίχτερ την περασμένη Παρασκευή. Αυτός ο σεισμός έρχεται να επιβεβαιώσει ότι είμαστε σε πλήρη μετασεισμική ακολουθία (…) Ήταν ο μετασεισμός ουσιαστικά που ήθελα, προκειμένου να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η σεισμική ακολουθία της περασμένης Παρασκευής» τόνισε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.