spot_img
15.3 C
Rafina
Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Δυο νέα « σωσίβια» για τους Δήμους

 

 

 

 

 

Δυο σημαντικές εξελίξεις , που δίνουν έστω και προσωρινά «ανάσα» στους Οργανισμούς Τοπικούς Αυτοδιοίκησης , στην έλλειψη προσωπικού αλλά και στα οικονομικά τους , ανακοινώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
Μετά από επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών, η ΚΕΔΕ ενημερώθηκε ότι την επόμενη εβδομάδα θα βγει η πρόσκληση προς τους Δήμους για να δηλώσουν νέες ειδικότητες. Στόχος είναι μέχρι τα τέλη Αυγούστου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης.
Ωστόσο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ , Δημήτρης Παπαστεργίου , επεσήμανε ότι επειδή αυτό δε φαίνεται εφικτό, η ΚΕΔΕ προτείνει στο Υπουργείο να δώσει παράταση τουλάχιστον για δύο μήνες των συμβάσεων covid ώστε οι Δήμοι και κυρίως οι τουριστικοί και νησιωτικοί να μην μείνουν χωρίς προσωπικό στις υπηρεσίες τους.
Επίσης ο κ. Παπαστεργίου ενημέρωσε την Εκτελεστική Επιτροπή για την σημαντική εξέλιξη σχετικά με τα οικονομικά των Δήμων.
Η ΚΕΔΕ αφού μετέφερε την πραγματική εικόνα της οριακής κατάστασης των οικονομικών των Δήμων συμφώνησε με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων να δοθεί περίοδος χάριτος για την μη καταβολή των τοκοχρεολυσίων για τα δάνεια των Δήμων.
Ήδη , όπως είπε ο κ. Παπαστεργίου , την 23/6, καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή τοκοχρεολυσίων, δεν καταβλήθηκαν τα σχετικά ποσά και τα χρήματα παρέμειναν στα ταμεία των Δήμων.
Αναμένεται μάλιστα να κατατεθεί και η σχετική τροπολογία στη Βουλή που θα προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του χρόνου οι Δήμοι δεν θα καταβάλουν τοκοχρεολύσια προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Επίσης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων , Δημήτρη Σταμάτη του έθεσε και πάλι το αίτημα της ΚΕΔΕ και των Δήμων να μην ξεκινήσει η καταβολή των ποσών από τα ληξιπρόθεσμα χρέη άμεσα και μαζί με τα ποσά των τοκοχρεολυσίων να συγκεντρωθούν σε ένα νέο δάνειο ώστε να αναχρηματοδοτηθούν τα δάνεια των Δήμων και με επιτόκιο χαμηλότερο του 6%.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Τροχαίο δυστύχημα στην Αττάλεια με νεκρούς και τραυματίες

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 26 τραυματίστηκαν σε δυστύχημα με...

ΚΑΠΗ Γραμματικού: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και γλέντι

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το ΚΑΠΗ Γραμματικού, το Διοικητικό...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Στον “μαρτυρικό” και σωτηριολογικό χαρακτήρα της Μητέρας Εκκλησίας, στη...

Κακοκαιρία: Υπερχείλισε ο Πηνειός, πλημμύρισε ο Αγιόκαμπος – Νερά σε σπίτια και επιχειρήσεις

Στις αυλές των σπιτιών στον οικισμό Μεσάγκαλα Λάρισας, έχει...

ΠΑΣΟΚ: Σφοδρή κριτική στον Πρωθυπουργό για το εργατικό δυστύχημα στη “Βιολάντα”

Με αιχμές σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,...

ΝΕΑ

Τροχαίο δυστύχημα στην Αττάλεια με νεκρούς και τραυματίες

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 26 τραυματίστηκαν σε δυστύχημα με...

ΚΑΠΗ Γραμματικού: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και γλέντι

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το ΚΑΠΗ Γραμματικού, το Διοικητικό...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Στον “μαρτυρικό” και σωτηριολογικό χαρακτήρα της Μητέρας Εκκλησίας, στη...

ΠΑΣΟΚ: Σφοδρή κριτική στον Πρωθυπουργό για το εργατικό δυστύχημα στη “Βιολάντα”

Με αιχμές σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,...

Οι αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων καταναλωτών στα σούπερ μάρκετ

Οι Έλληνες καταναλωτές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας...

Αφιέρωμα στη Μητέρα & παρουσίαση του βιβλίου Δημιουργία Ζωής

Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026,...

RPN.GR