Ε.Μπουρνούς:Το φυσικό αέριο είναι το μέλλον

437

Με οικοδεσπότη τον Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγ. Μπουρνού και με συμμετοχή πολιτών του Δήμου μας,πραγματοποιήθηκε απόψε στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου AVRA, ενημέρωση – διάλεξη για το Φυσικό αέριο.

Την εκδήλωση προλόγισε ο δημοσιογράφος και δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Τσεμπέρης, ο οποίος αναφέρθηκε στις μέχρι σήμερα επιτυχίες του Δημάρχου, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι και σε πιο δύσκολες καταστάσεις, ο κ. Μπουρνούς έχει ανταποκριθεί “πιάνοντας τον ταύρο από τα κέρατα” ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να φέρει και το Φυσικό αέριο και στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, Ε. Μπουρνούς, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται εκ μέρους του καθώς και με τους ομολόγους των όμορων Δήμων, για την επέκταση του δικτύου στο Δήμο Ραφήνας Πικερμίου και στους άλλους Δήμους της Ανατολικής Αττικής.

Σημειωτέον ότι το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, έχει σταματήσει στο Δήμο Παλλήνης. Επίσης αναφέρθηκε στα μεγάλα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη που θα έχει ο Δήμος και το δεύτερο λιμάνι της χώρας, όπου ζήτησε από τον ΟΛΡ και το ΤΑΙΠΕΔ, να περάσουν στο Δήμο, το παράκτιο μέρος του, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά η Ραφήνα είναι παραθαλάσσια πόλη, χωρίς οι παράκτιες περιοχές να της ανήκουν!

Τελειώνοντας, ζήτησε από τους πολίτες να γίνουν αρωγοί στην Πράσινη ανάπτυξη! Ακολούθως τον λόγο πήρε ο επίσημος προσκεκλημένος (και συνομιλητής με τον Δήμο) ο Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος ΕΜΠ κ. Κωνσταντίνος Κωτσογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του Φυσικού αερίου, στις προσπάθειες που κάνει από κοινού με τον Δήμαρχο, προκειμένου να επεκταθεί το Φυσικό αέριο και στο Δήμο Ρ-Π.

Είπε ότι το φυσικό αέριο είναι πιο φθηνό από το πετρέλαιο κατά 40%,μίλησε για την ανάγκη επέκτασης του και χρησιμοποίησής του (Ευρωπαϊκή οδηγία) και στα πλοία με την μορφή υγροποιημένου φυσικού αερίου, αναφέρθηκε στο κόστος σύνδεσης για μια μονοκατοικία (περίπου 2000 ευρώ) και για μία πολυκατοικία (περίπου 4000 ευρω),και το ενδεχόμενο μετά την αντικατάσταση του πετρελαίου από φυσικό αέριο, σε δεύτερη φάση να επεκταθεί και στην ηλεκτρική ενέργεια!

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους, Π. Καλφαντη, Γερ. Βουδούρη, Παύλο Μπατάλη και πολίτες.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου, Ε. Μπουρνούς, προέτρεψε τους πολίτες να απευθύνονται για υπογραφή προσυμβάσεων, για σύνδεση κατοικιών και επιχειρήσεων στην Ραφήνα (Δημαρχείο) κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από 10.00 – 14.00 και στο κοινοτικό κατάστημα Πικερμίου κάθε Παρασκευή 10.00-14.00.Ακολουθούν φωτο.Δ.Α