Έφηβοι και “φυσική” διέξοδος!

392

Το Karate μπορεί να είναι μια μεγάλη “φυσική” διέξοδος για έναν έφηβο που δεν ενδιαφέρεται για συνηθισμένα αθλήματα, όπως είναι το μπάσκετ ή το ποδόσφαιρο, δεν απαιτεί προηγούμενη εμπειρία ή συγκεκριμένες δεξιότητες.
Ο έφηβος μπορεί να θέτει στόχους για τον εαυτό του, όπως να κερδίσει την επόμενη χρωματική ζώνη ή να πετύχει μια νέα κίνηση. Με την πάροδο του χρόνου, θα μάθει πως με την προσπάθεια και μόνο μπορεί να πετύχει τους στόχους του.
Επιπλέον,
μέσα από την προπόνηση ο έφηβος στο συγκεκριμένο ηλικιακό στάδιο της ζωής του, θα καταλάβει ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να εκφράζει τα συναισθήματά του. Η ντροπή, η φυγή, και η βία δε πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα του. Στόχος μας λοιπόν στην εφηβική ηλικία είναι να βοηθήσουμε τον νέο να δει με αυτοπεποίθηση την καθημερινότητά του και να μετατρέψουμε τη βία, που βρίσκεται παντού γύρω του, σε υγιή επίθεση, δηλαδή σε τόλμη και λήψη πρωτοβουλιών με υπεύθυνη δράση.


Είτε θέλετε τον έφηβό σας να αποκτήσει κάποιες βασικές δεξιότητες αυτοάμυνας, είτε να μάθει αυτοπειθαρχία εκτελώντας τις ίδιες κινήσεις ξανά και ξανά, το Karate μπορεί να είναι ένα σπουδαίο εργαλείο και εφόδιο για την ζωή του.
Μερικά από τα οφέλη σωματικής και ψυχικής υγείας:
-Βελτιωμένη μυϊκή δύναμη
-Καλύτερη ισορροπία
-Βελτιωμένη ευελιξία
-Βελτιωμένη γνωστική λειτουργία
-Υψηλότερη αυτοεκτίμηση
-Περισσότερος σεβασμός
-Καλύτερη αυτογνωσία

Ακαδημία Shotokan Karate Ραφήνας

Εικόνα κεφαλίδας για τον ιστότοπο

Εθνικής Αντιστάσεως και Σωτηρίου Κανσού
Ραφήνα
694 872 6721