Εφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στην Πυροσβεστική στο Χαλάνδρι για την τραγωδία στο Μάτι

398

Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν χθες Πέμπτη ,έφοδο στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι κατ’ εντολή του Ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της τραγωδίας στο Μάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του huffingtonpost.gr, ο Ανακριτής συλλέγει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τη διαλεύκανση των λαθών που έγιναν την ημέρα της τραγωδίας. Στο πλαίσιο αυτό έδωσε εντολή στην Αστυνομία να κατασχέσει από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι το καταγραφικό μηχάνημα του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας. Στο παρελθόν είχαν υπάρξει καταγγελίες ότι έγινε προσπάθεια απόκρυψης του συγκεκριμένου καταγραφικού, το οποίο δεν δόθηκε στον Εισαγγελέα μαζί με το άλλο καταγραφικό του κέντρου (του «199»).

Από εδώ και πέρα θα γίνει απομαγνητοφώνηση των επικοινωνιών του καταγραφικού που δεν είχε εξεταστεί. Θα βρεθούν δηλαδή τηλεφωνικές επικοινωνίες των στελεχών του κέντρου με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν λάθη και παραλείψεις.

Ταυτόχρονα με την έρευνα στο Χαλάνδρι πραγματοποιήθηκε χθες και δεύτερη έρευνα των αστυνομικών στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Πληροφορικής της Πυροσβεστικής στο Μοσχάτο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί πήραν στοιχεία για τα ψηφιακά στίγματα υπηρεσιακών οχημάτων που χρησιμοποιήθηκαν την ημέρα της τραγωδίας στο Μάτι από αξιωματικούς της Πυροσβεστικής.