Εγκαίνια σήμερα του Κέντρου Κοινότητας Ραφήνας-Πικερμίου από τον δήμαρχο Ευάγ. Μπουρνού(φωτο-βίντεο)

809

Εγκαινιάσθηκε σήμερα το πρωϊ το νέο Κέντρο Κοινότητας Ραφήνας-Πικερμίου από τον δήμαρχο Ευάγγελο Μπουρνού.

Το Κέντρο Κοινότητας βρίσκεται στην διασταύρωση της Ραφήνας στο ρεύμα προς Πικέρμι ακριβώς πίσω από το περίπτερο στο φανάρι της Καλλιτεχνούπολης.

Στο ξεκίνημα του νέου Κέντρου Κοινότητας παρευρέθησαν εκτός βέβαια από τον δήμαρχο ο οποίος μας έκανε και μια σύντομη δήλωση,ο Γ.Γ του δήμου μας Ανδρέας Γκουγκουλής,η αντιδήμαρχος Δήμητρα Τσεβά,και η δημοτική σύμβουλος Χρύσα Βλαχάκη η οποία και είναι υπεύθυνη λειτουργίας του Κέντρου.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Τα Κέντρα Κοινότητας των δήμων παρέχουν υποστήριξη στους κατοίκους του οικείων Δήμων, μέσα από την παροχή συνολικού πλέγματος υπηρεσιών που στόχο έχουν την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, όπως και την προώθηση στην απασχόληση.

Τα Κέντρα Κοινότητας λειτουργούν επί 8 ώρες ημερησίως, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ενώ το ωράριο μπορεί να επεκταθεί και μετά τις 5 το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας τους παραμένουν ανοικτά για τους πολίτες, ενώ είναι παρόντες τουλάχιστον δύο υπάλληλοι, εκ των οποίων ο ένας,  κοινωνικός λειτουργός.

Ποιες είναι οι αρμοδιότητές τους ;

Α) Υποχρεωτικές, που σημαίνει: 1) Υποδοχή, ενημέρωση, καταγραφή, υποστήριξη πολιτών κατά τη διαδικασία ένταξής τους σε κοινωνικά προγράμματα και 2) Συνεργασία με υπηρεσίες και δομές για τη διασύνδεση των πολιτών και την παραπομπή των αιτημάτων τους, καθώς και τη συνεργασία με την τοπική αγορά εργασίας για την προώθηση της απασχόλησης των ανέργων.

Β) Ενδεικτικές, που σημαίνει: 1) Υλοποίηση δράσεων που σχετίζονται με τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών 2) Κοινωνική ένταξη των πολιτών που περιλαμβάνει συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη.

Το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας αποτελείται από το άρθρο 4, του ν.4368/21.02.2016 και το άρθρο 2 της υπ’αριθμ.Δ14/15834/237/08.04.2019(ΦΕΚ 1344Β)ΚΥΑ